info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Fuji lepárló a hegy lábánál létesült 1973-ban, Gotemba városban, 620m tengerszint feletti magasságban. A helyszínt a japán Kirin italcég és a skót Chivas Brothers szakemberei tudatosan választottak, számításba véve a skóthoz hasonló, magas páratartalmú, tiszta levegőt, alacsony éves középhőmérsékletet, és a kőzeteken átszűrődő kristálytiszta vizet. A whiskygyártáshoz használt vizet egy 100m mély kútból nyerik, ahová az olvadt hólé vízcseppei több, mint 50 év alatt jutnak el a hegy kőzetein keresztül. A Fuji lepárló jelenleg a legnagyobb a világon. Különlegessége, hogy malt és grain whisky-t is készít.ÉRLELÉS: főként ex-Bourbon, amerikai fehér tölgy hordókat használnak ún. „racked warehouse”, tehát magas, bepolcozott raktár-rendszerben. HÁZASÍTÁS/BLENDING: a 4-féle whiskyből (1 malt + 3 grain) egyedi módon nem csak „single malt” és „single grain”, de „single blended” whisky, tehát egy lepárló whiskyjeinek házasítása is létrehozható.MASTER BLENDER: Jota Tanaka, 35 éve dolgozik a lepárlóban, az egyik legelismertebb japán whisky-szakember, „Master Blender of the Year”-ré választották 2017-ben, és a whisky „Hall of Fame”-be („Hírességek Csarnoka”) is bekerült.Összetétel:21% „Malt”12% „Heavy-grain”67% „Medium & Light-grain”Érlelés: ex-Bourbon amerikai fehér tölgy hordókKor: 7 év feletti érlelésekÍzvilág: Selymes, könnyed lágyság, mézes édesség, friss körte, őszibarack és sárgabarack illatával.