Cherry
12
product
1
12
12
product
1
12
Egy jó cseresznye pálinka vagy meggypálinka alapanyagaként számtalan fajta kínálkozik. Azt mondják, hogy a hegyoldalon lévő gyümölcs jobb pálinkának, mint amelyik a völgyből származik – és hogy minél öregebb a fa, annál ízletesebb a gyümölcse. A cseresznye pálinka a legnemesebb és egyben a legfinomabb pálinkák közé sorolható, és igazi ínyencségnek számítanak.
Prémium minőségének köszönhetően nagyon ismert és világhírű a Németországban, a Fekete-erdő környékén készített cseresznye pálinka, ismert nevén Fekete-erdei cseresznye pálinka. Célszerű a meggy és a cseresznye és a meggy külön történő feldolgozása pálinkaként azért, hogy a cseresznyepálinka minősége ne változzon nagy mértékben, a cseresznye feldolgozása során 10-20% meggy adható hozzá.