info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Sir Edmond egy nem mindennapi ízvilágú gin a ginek népes táborában. Egy vanília központú gint álmodtak meg a készítőik, aminek csodás eredménye lett. A címerükön díszelgő flamingó is a vaníliával hozható összefüggésbe. A sztori szerint ez a flamingó, akit Sir Edmondnak neveznek, a Réunion szigetéről származik, ami nem más, mint a világ vanília fővárosa. A flamingó és a márka névadója - Edmond Albius aki egy rabszolga volt - fontos szerepet töltött be a vanília jövőjében, ugyanis ő talált működő és gyors megoldást a vanília beporzására egy egyszerű kézmozdulatot, amit a mai napig használnak, ám ez a felfedezése sajnos nem hozott neki szebb jövőt. A férfi, aki nem is tudott róla, de történelmet írt mégis 51 éves korában egyszerű konyhai cselédként hunyt el. E felfedezése előtt tiszteleg a Sir Edmond azzal, hogy az ő nevét viseli az ital. Szóval szép kis történet kerekedett ebből. A hat botanikai összetevő kombinációját úgy válogatták össze a nagy világból, hogy minden eleme a főszereplőt, a vaníliát támogassa. Kéz a kézben jár benne a vaníliarúd, a guatemalai kardamom, a grönlandi angyalgyökér, a kínai fahéj, a nigériai gyömbér és a macedóniai boróka jellegzetes zamata. Furcsa kombinációnak tűnhet ez, de kiválóan illeszkednek egymáshoz az ízek tökéletes komplexitást és harmóniát alkotva. Egy hagyományos gin elkészíthető 24 óra leforgása alatt. A Sir Edmond Gin viszont 8 hét kemény munkájának a gyümölcse. Az összes botanikai összetevőt két külön lepárlóban desztillálják. Kivételt képez ez alól a bourbon vanília, hiszen, ha ezt a fűszert magas hőmérsékleten párolják azzal rontanának a kifinomult ízén. Annak érdekében, hogy felszabaduljanak a vanília komplex aromái hat hétig alkoholban áztatják, majd ezt a két folyadékot összekeverik és egy hétig pihenő tartályba tárolják, hogy összeérjenek az ízei és ilyen fenséges gint tölthessünk a poharunkba. Ezt a ginkülönlegességet 3 arany éremmel is jutalmazták, valamint egyszer mester medált is kapott különböző nagy szabású gin versenyen. Tehát nem csak mi beszélünk szuperlatívuszokban erről az italról, minden ginkedvelőnek egyszer megkell tapasztalnia ezt a nagyon minőségi és elegáns párlatot.