info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Vajon milyen lehetett egy hamisítatlan tőzeges Speyside-i single malt az 1980-as évekből? A bronzos aranyszínű, 30 évig érlelt BenRiach Authenticus 30 Years Whisky megkóstolásával végre fény derül erre a féltve őrzött titokra! A tőzeges, árpamalátából készített Authenticus 30 egy enyhén füstös, ízekben gazdag, intenzív Spyside-i single malt, kihagyhatatlanul izgalmas tétel a skót whisky szerelmeseinek! A BenRiach valamikor az 1970-es évek környékén kezdett kísérletezni a tőzeges árpamalátával, visszatérve a Speyside-i malátazamatok 19. századi tradíciójához. Napjainkban a BenRiachnak még mindig vannak készletei a ritkán használt régi malátawhiskyből, és ezek a nemes zamatok jelennek meg egy igazi autentikus italban, a BenRiach Authenticus 30 Years Whiskyben! Charles Maclean, a híres whiskyszakértő szerint a BenRiach az első Speyside-i lepárló a második világháború óta, amely egy ennyire kifinomult kísérleti kiadású whiskyvel nyűgözi le a rajongókat a tőzeges whisky műfajában. Rachel Barrie, a BenRiach master blendere különösen büszke a lepárló nem mindennapi desztillálási filozófiájára. Ennek során a BenRiach Authenticus 30 Years Whisky készítésekor egyszerre használnak tőzeges, tőzegelés nélküli és háromszor desztillált malátawhiskyt, innen a semmi máshoz nem hasonlítható mennyei ízvarázs. A BenRiach Authenticus 30 Years Whisky 46%-os alkoholtartalommal, hűtve szűrés nélkül kerül a boltok polcaira és a whiskyínyencek bárpultjára! A Speyside whiskyrégió szívében található BenRiach Distillery 1898-ben épült. A lepárlót gyönyörű árpamező veszi körül, a füstös whiskykarakter kialakításához és a lepárló kemencéinek fűtéséhez szükséges tőzeg pedig a közeli Grampian-hegységből származik. John Duff, a BenRiach alapítója a földalatti Burnside vízforrásokból nyer éterien tiszta vizet a párlatok ízeinek tökéletesítéséhez. A BenRiach Distillery egy igazi túlélő, hiszen átvészelte a skót wiskytörténelem legínségesebb időszakát, ám ez nem ment volna a szomszédos Longmorn Distillery hathatós segítsége nélkül. Az igazi feltámadásra azonban egészen 1965-ig kellett várni, mert ekkor jött a skót whisky aranykora, és innentől megállíthatatlanná vált a lepárló fejlődése. 2004-ben a BenRiach már különböző fahordós érleléssel, illetve tőzeges és tőzegelés nélküli árpamalátával is kísérletezett a whiskykészítés művészetében. A cooper still lepárlás és a párját ritkító érlelési eljárások meghozták a maguk gyümölcsét, és jobbnál jobb párlatok születtek a BenRiach Distilleryben.