info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A spanyol Roger Goulart Gran Reserva Brut Josep Valls pezsgőhöz felhasznált szőlőket (35% Xarel·lo, 35% Chardonnay, 15% Macabeo és 15% Parellada) külön erjesztik.
A szőlőt préselés előtt hűtik az aromák elvesztésének elkerülése érdekében. A préslé hozama 50%, a must statikus erjesztése alacsony hőrmérsékleten, 16-18 ºC-on, válogatott élesztővel történik. Alapborok jelentős savkomponenssel és a hosszú érleléshez megfelelő alacsony pH-értékkel járulnak hozzá a pezsgő komplexitásához.
A palackozás után a második erjesztés és az érlelés 30 méterrel a felszín alatt található pincéinkben történik, ahol egész évben állandó a 14ºC-os hőmérséklet