info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Mi kell egy ikonikus japán whiskyhez? Az országban kiemelkedően finom ízeket adó Mizunara hordó és Ken Usami zseniális tudása, aki a Shinobu Distillery első számú whiskyblendere. A bölcs Usami ismeri a whiskykészítés csínját-bínját, és biztos kézzel választotta ki a legfinomabb malt whiskyket, amelyek az összekeverés után egy japán Mizunara hordóban érlelve nyerték el ízeik végső kiteljesedését. A Shin Malt Mizunara eszményi egyensúlyt teremt a fás jegyzetek és a Mizunara szantálfás árnyalatai között, az összképet pedig gyümölcsös, borsos és fűszeres aromahullámok tartják. A 48%-os alkoholtartalom arra is rávilágít, hogy ez a párlat jóval intenzívebb az átlagos japán whiskyknél, így egy igazi markáns aromakarakterre érdemes felkészülnünk! A nemes whisky egyik fontos ismérve a díjak száma, amellyel elismerik finomságát. A Shin Malt Mizunara élen jár ebből a szempontból, mivel a San Franciscóban rendezett Wine & Spirit Competition-ön meg sem állt a szépen csillogó aranyig 2020-ban. Ugyanebben az esztendőben a szintén elismerésre méltó ezüstérmet is megkaparintotta a Melbourne-ben rendezett International Spirits Competiton-ön, ahol a maximális 100 pontból 93-at kaparintott meg a japán párlat. Usami nem véletlenül választotta a Mizunara tölgyfahordót. A Mizunara a világ egyik legritkább és legdrágább tölgyfája, ezer szállal kötődik a japán történelemhez. A második világháború idején számtalan ország akadályozta a szigetország kereskedelmét, így megfosztották Japánt attól a lehetőségtől, hogy külföldi tölgyfahordókat importáljon a whiskykészítéshez. A háború utolsó éveiben a Felkelő Nap Országának whiskymesterei komoly krízissel szembesültek, és emiatt kezdtek bele a Japánban őshonos Mizunara tölgy használatába az érlelési folyamatban. Azzal viszont számolniuk kellett, hogy a Mizunara tölgynek van egy extrém különlegessége: alsó hangon 200, felsőn pedig 500 évbe telik, mire a növény alkalmassá válik arra, hogy a whiskyérleléshez használatos hordót készítsenek belőle…Ezért olyan drága a Mizunara hordó, azonban ez a fa mesés szantálfás, kókuszdiós ízeket kölcsönöz a párlatoknak, és bársonyos keleti ízekkel gazdagítja a benne érlelődő italokat.