info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Miért éppen El Profesor? Mert az Aman Tequila atyja, Gerardo Madrigal egy matematikaprofesszor, aki szenvedélyétől hajtva lett tequilero, és beleszeretett a tequilakészítés mesterségébe! Nem állított fel furmányos egyenleteket a létező legjobb tequila elkészítésére, inkább követte a régi hagyományokat, és egy-két innovatív csavarral dobja fel a jól bevált receptúrákat, hogy megmutassa, a tequila világában is lehet újat mondani, azaz kettő meg kettő bizony néha lehet öt! Az Aman tequilák készítéséhez használt Blue Weber agávét Nayaritban termesztik, Gerardo professzor családi földjén, valahol a mexikói vadonban. Jalisco környékén, ahol a világ legjobb tequilái születnek! Az Aman Anejo El Profesor Tequila kiszerelését tekintve kiemelkedik a tequilák tömegéből: szemet delejező formavilága extra elegáns benyomást kelt az emberben. Ez az egyetlen Rose Gold gradiens-fémezett tequilapalack a világon. A modern palack formavezetése egyébként a Coára utal, arra az éles vágóeszközre, amellyel a forró mezőkön a jimadorok, az agévé aratás szakavatott mesterei levágják az agávénövényről a felesleget, hogy megkaparintsák az arannyal felérő esszenciát, a csodás piñast, amiből minden tequila csodája fakad. A vizuálisan lehengerlő palackot a természet vadsága és elegáns ragyogása inspirálta, stilizáltan hegyes agávé formákkal és kortárs, karcsú kialakítással. A palack tényleg olyan, mint egy igazi műalkotás, amit büszkén megmutathatunk az esztétikumra fogékony tequilakedvelőknek. Az üveg vonalvezetése leginkább szobrászati alkotásnak látszik, a függőleges forma kihangsúlyozza az innovatív fémes csillogású gradienst a palack oldalán. Szóval már a külcsíny sem hétköznapi, és akkor ott van még a belbecs: kurkumás, yuzus, agávés és sáfrányos komplexitással… Az Aman Añejo El Profesor Tequila bizsergetően bámulatos, a sütőfűszerek jelenléte pedig izgalmasan keveredik az agávé édességével ebben a tanítanivalóan tökéletes tequilában. Az érlelt tequila magasabb minőséget, stílusosabb zamatot képvisel, mint a Blanco vagy Oro változatok! Érdemes beszerezni tehát egy kiforrott, ízeit a hordóban kibontakoztató tequilát – az Aman Añejo El Profesor Tequilát! Egy aranyló, szalmaszínben felvillanó tequila az Aman Añejo, felvonultatja a szokatlan ízek seregét a yuzuhéjtól kezdve a sáfrány ízén át a kurkumáig. A palack olyan, akár a Coa vágóeszköz – ez a jimadorok eszköztárának legfontosabb tagja, mert megszabadítja az agávénövényt a sallangtól, hogy életerős tequilává alakulhasson át. Minden azzal kezdődik, amikor a legínycsiklandozóbb tequilazamatot adó Blue Weber agávé „jimado” lesz: a képzett jimadorok levágják a növényről a gigászi leveleket, hogy csak a szív maradjon meg. A Coa vágószerszám egy édes piñast hoz felszínre, amely a tequila alapja. Az „añejo” kifejezés jelzi, hogy egy hordós érlelésű, csodás tequila rejlik a palackban. Legalább 12 hosszú hónapig pihen, rendszerint Bourbon hordóban, de vannak olyan añejók, amelyek akár 3 évig is érlelődnek a hordók gyomrában. Ez egy atmoszférateremtő, érett tequila. A legjobb egy minőségi szivarral együtt kortyolgatni a naplementében, a lobogó tűz mellett…Mintha az agávé aratására készülő keménykötésű jimadorok egyike lennénk!