info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Az Enso Japanese whisky létrejötte a japán »whisky válságnak« köszönhető. Arról van szó, hogy a távol keleti országban készült whiskyk olyan nagy kedveltségnek örvendenek, hogy a gyártók tartalékai gyakorlatilag kifogytak, és már alig találni a raktáraikban idősebb érlelt párlatokat. Szerencséjükre a japán whiskytörvény meglehetősen megengedő, módot ad arra, hogy importból származó alapanyag vagy akár párlat kerüljön a szigetországban palackozott blendekbe. A nagy gyártók tehát új blendekkel jelennek meg a piacon, ahol igazából sokszor nem tudni, hogy a felhasznált párlatok pontosan honnan is érkeztek, mennyi a japánban született tartalom bennük. Az Enso Japanese Whisky egy kisebb gyártótól érkezik, a Kiyokawa készíti. Érlelése amerikai fehér tölgy hordókban történik. Aromájában a karamell, rengeteg vanília és trópusi gyümölcs, virágos benyomások érezhetőek. Íze lágy és testes édes tejszínes karamella és friss vanília jellemzik. Fás, tölgyes jegyzetek, gabona, és némi fűszeresség zárja a közepes lecsengést. Finom, amolyan minden este fogyasztható whisky, amit inkább az íze miatt választunk, nem a »benne lévő történelem« miatt.