info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Illat: Erőteljes gabona jegyek, fahéj, tölgy.
Íz: Vibráló fűszeresség, fahéj, szegfűszeg, bors és méz. Majd megjelennek a száraz tölgyes, gabonás jegyek.
Lecsengés: Gyengéd vajas minőség, száraz tölggyel és enyhe borsossággal.
A Hudson Baby Bourbon az első legálisan lepárolt whiskey New York államban a Szesz Tilalom ideje óta. Maga a főzde egy több mint 200 éves malomban, a Tuthilltown Gristmill műemlék épületeiben lett kialakítva. A tulajdonosok (Ralph Erenzo és Brian Lee) 2001-ben eredetileg sziklamászó egyesületet akartak létrehozni itt, de végül a hely szelleméhez hűen a gabonában kezdtek el gondolkodni. Így született meg a Tuthilltown Spirits Farm Distillery, a régi malom magtárában. Az alapítók komolyan gondolták a dolgot, nagyon sok szakembert, lepárlót felkerestek, számos országban jártak, hogy minél több tapasztalatot gyűjtsenek az induláshoz. Mindezt olyan jól sikerült átültetni a gyakorlatba, hogy a főzde 2010-ben például a legjobb kézműves lepárló lett az USA-ban. Az amerikai whiskeykészítési hagyománytól eltérően kisüsti módszerrel (pot still) desztillálnak 100% kukorica alapanyagból, majd kisméretű (2 gallonos) hordókban érlelik. Szűréskor nem használnak szenet, és nem is hűtik le, így sokkal több eredeti aromaanyag marad a whiskey-ben, sokkal gazdagabb italt eredményezve.