info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Illat: Borjúbőr és karamell. Fahéj, aszalt kókusz, enyhe vanília, szárított banán.
Íz: Meglepően édes kezdés, melasz, a bőrre emlékezető hatások itt is visszaköszönnek, majd narancshéj és sós vaj jelenik meg.
Lecsengés: Egyre édesebbé válik, a fűszeres él leginkább a szegfűborsot juttatja eszünkbe.
Melasz alapú rum, oszlop- és rézüstös párlatok egyaránt vannak benne. A trópusi érlelés nagyjából 2 évig, a franciaországi pedig kb. 1 évig tart a Ferrand otthonában (Château de Bonbonnet). A Cognac Ferrand régóta otthonosan mozog a Karib-térségben, mivel olyan hordókat ad el a lepárlóknak, amelyekben előtte konyak volt. A cég vezetőjének, Alexandre Gabrielnek így lehetősége nyílt olyan ritka és öreg rumokat is megkóstolni, amelyek vagy a pincemesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához, ízesítésére szolgáltak. Így történt, hogy a Ferrand a ritka évjáratos rumok palackozása és kiadása mellett döntött. És így született meg a Plantation rum márka is, amely ma már több féle vintage rumot, valamint kevert rumot ad ki. Mindegyik kiadás tökéletesen bemutatja származási területének terroir-ját. A Plantation rumok egyedi, kétszeres érlelési eljáráson mennek keresztül. Ennek során először készítési helyén érlelik őket, rendszerint fiatal bourbon hordókban, majd Franciaországban a Ferrand birtokon kisméretű hordókba áttöltve tovább pihentetik a párlatokat. Ezt a 18-19. században elterjedt érlelési technikát elevenítette fel Alexandre Gabriel. A párás, meleg klíma a gazdag, lédús aromákat alapozza meg, a francia hordós utóérlelés pedig eleganciát, kifinomultságot, kerekséget szolgáltat ezeknek a rumoknak.