info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Brazília felkerült a gin nagy világtérképére! Az Amazzoni Latin-Amerika legtöbb díjjal rendelkező ginje, és az ország legnagyobb kézműves lepárlójából származik. Az Amazonas földjén az Amazzoni olyan helyi komponensekből készíti italait, mint az erről a földről származó borókabogyó, a babér, a citrom, a koriander, a mandarin vagy a rózsabors. A gin alkotói elkötelezettek abban, hogy mindig helyi egzotikus ízeket használjanak, így kapott szerepet párlataikban az amazóniai erdő szívéből származó kakaó, a brazil dió, a maxixe, a victoria regia és a cipo cravó. Az Amazzoni történetében minden egy ősi kávéültetvényes birtokon kezdődött, itt jött létre a vállalat lepárlóüzeme. Ez gyakorlatilag egy 18. századi farm, folyók és pálmafákkal övezve, a hatalmas síkságok, mezők és halgazdaságok keresztmetszetében – amolyan brazil módra. A kifejezetten ginkészítésre alapított Amazzoni a Paraíba-völgyben található, Rio de Janeiro államban. A cég alapítója, Arturo Isola szerelemből és kalandvágyból emigrált szülővárosából, Genovából Brazíliába. Végzettsége szerint építész és tervező volt, szenvedélyei miatt azonban festő és világjáró lett belőle. Rio de Janeiróban megalapította a saját bárját a kedvenc italaival. Aztán a fiatal „alkimista” úgy döntött, ideje előrukkolnia a saját gyömbérsörével és ginjével! „Abból élünk, amit termesztünk” – bölcs apja mindig ezt mondogatta Arturónak, aki az Amazzoni első – vagy inkább nulladik – lépéseként egy mandarinfát ültetett a Cachoeira Farmra; érezte, hogy a fa gyümölcsei jól jönnek majd a ginkészítés macerálási szakaszában. Rengeteg gint ivott a régi és az új világban, Olaszországban és Brazíliában, ezért kitalált egy mennyei ízű párlatot, amely brazil zamatokból építkezik! A Rio Negro Gin a brazil márka második nagy ginje. Kiemeli a boróka, a citrom és a koriander jegyzeteit, emellett kicsit a háttérbe szorítja az eredeti ginben markánsabb maxixe-ot és a cipó cravót. Másfelől bivalyerős, 51%-os alkoholtartalommal palackozták, egy merészebb ízprofillal, amely mesés árnyalatokkal gyarapítja a brazil ízekre hangolt koktélokat. Miért Rio Negro, azaz „fekete folyó”? Azért, mert egyedi zamat gyanánt a gin ízei közé bekerült a kakaó, amely teljesen friss ritmust és irányt szab a gines aromák áradásának! Ettől lesz olyan „igazán brazil”.