info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A helyiek által Las Quebradas néven is ismert El Xaconero birtok első termése a 12. századból származik. A kavicsos, homokos-agyagos és homokos talajok sokfélesége tökéletes hely a régi Monastrell, Syrah és Garnacha Fina szőlők művelésére és fenntartására, amelyekből az Enrique Mendoza Finca Xaconero készült. A vidék biológiai sokféleséget részben elősegíti a terület éghajlata, ahol a telek hidegebbek, mint a felekezet többi részén, a nyarak pedig a természetes hegyi folyosókon érkező földközi-tengeri szelek miatt hűvösebbek.
Az emberi tényező a betakarításkor játszik szerepet, amelyet két tételben hajtanak végre: egyrészt a Syrah és a Garnacha Fina (szeptember második hetében szüretelve); a másikon pedig a Monastrell (szeptember negyedik hetében). A pincészetben az Enrique Mendoza Finca Xaconero-t rozsdamentes acél tartályokban erjesztik alacsony hőmérsékleten (körülbelül 25 °C-on) natív élesztőkkel. Többszöri szivattyúzás után és az élesztők munkájának befejeztével a bor 5 napig utóerjedésen megy keresztül, ami felkészíti az érlelés idejére. Enrique Mendoza Finca Xaconero egy teljes évet tölt közepesen világos pirítású Allier francia tölgyfahordókban, ami lehetővé teszi a bor gyümölcsének a lehető legnagyobb tiszteletben tartását.