info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Közel 20 esztendővel ezelőtt két testvér, Richard és Bernard d’Offray úgy döntött, hogy beizzítják egy vadonatúj rummárka motorját a Seychelle-szigeteken, Takamaka néven, amely örök emléket állít a hullámoktól ölelt mesés föld nagyszerűségének. Életre keltették a sziget első számú rummárkáját. Méghozzá úgy, hogy a két brandalapító nem rendelkezett sziklaszilárd tervvel azt illetően, hogyan vigyék sikerre a céget. Korábban sosem termesztettek cukornádat, azonban meggyőzték a helyi gazdákat, hogy bevételeik növelése érdekében ültessenek belőle a sziget elfeledett részein. A cukornád a nehezen megközelíthető dombos területeken terem, és az ebből fakadó édes nedűből született a Takamaka. Vállalkozások növekedésekor úgy döntöttek, nagyobb főhadiszállásra van szükségük, ezért költözött a Takamaka brand La Plaine St. Andre területére. Arra a helyre, ahol minden a régió történelmi illatát és zamatát hordozza. Az ősi birtokon a nemzeti emlékmű mellett kókuszdiómalom és ökomúzeum is található. St. Andre nemcsak Richardnak, Bernardnak és kis csapatuknak ad otthont a lepárláshoz, hanem gyönyörű kerttel rendelkezik, látványos túrákat vezetnek a területén, és a múzeum is rengeteg látogatót fogad. És itt látható Taka, az óriási Aldabra teknősbéka, Makával együtt. Az Indiai-óceán szigetein nem ritka a hatalmas teknősök felbukkanása, és napjainkban több mint 152 000 teknős él a Seychelle-szigetekhez tartozó Aldabra korallzátonyon. A Takamaka zamatámak titka a pot és column still desztillálási formák kreatív ötvözése. A féktelen játék az ízekkel, a cukornád és a melasz keverésével. A Takamaka a küldetésének tekinti, hogy vakmerőn feszegesse a rumgyártás határait, miközben ünnepli a sziget nemes kreol hagyományait és örökségét. Teszi ezt mindezt lendületes eleganciával, palackba zárva a szigetvilág aromatikus ezerarcúságát. A St. Andre-széria négy prémium rumot tartalmaz: az Extra Noirt, a Zepis Kreolt, a Pti Lakazt és a Grankazt. Mitől lesz egy rum igazán „zen”? Nem attól, hogy kortyaitól bölcs zen koanokat mondunk, hanem inkább attól a szikár ténytől, hogy érlelés nélkül is képes kimaxolni az édes cukornádban rejlő zamatokat, hiszen a hordós esszenciák érvényesülése úgyis elvégzi az aromahangolás oroszlánrészét! Az amerikai tölgyfahordó zamatos lényege valósággal beleivódik a rum rétegeibe, és szemet gyönyörködtető színnel, tökéletesség számba menő textúrával ajándékozza meg a párlatot. A lényeg az, hogy a rum a Bourbon ízek és tölgyfás esszencia hullámok jelenlétének köszönheti kiforrottságát, anélkül, hogy hosszú éveket töltene egy hordó aromaadó gyomrában. Hordós érlelés nélkül teremt lágyan, mézédesen csörgedező zamatot, enyhe vaníliás és barnacukros jegyzetekkel. A poharunkban aranyló Takamaka Zenn rum egy testes, édesen vaníliás karamellás kísértés, a rum ínyencek ízlésére hangolva. Már önmagában is meggyőzően mennyei, de a kísérletező kedvűek eszményi összetevője lehet puncsokhoz és klasszikus koktélokhoz.