info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
300 évvel ezelőtt a gyógyítók -a mai értelemben vett orvosok előfutárai- még copper stillekben párolták le a gyógynövényeket, hogy a természet erejét kiaknázva alkimista praktikákkal segítsenek a betegségek leküzdésében. 1651-ben az egyik élenjáró szakember, John French könyvet szentelt a lepárlás művészetének, ezzel egy időben pedig egy Lincolnshire-i család belevágott a gazdálkodásba, és magvakat kezdett ültetni egy kosárból, amit „seedlipsnek” neveztek. Ezek a szálak napjainkban, Ben Branson személyében futnak össze, aki felfedezte French receptjeit. Branson gyógynövényekkel kezdett kísérletezni, hogy a természet szeretetétől hajtva olyan alkoholmentes párlatokat készítsen, amik méltán tarthatnak számot a minőségi desztillátumok rajongóinak szeretetére. Így születtek a Seedlip aromás italai, amelyek különleges összetevőkkel hívták fel magukra a figyelmet! Hallottak már olyan brit párlatról, amit borsóból és szénából készítenek a régi patikusok leírásai alapján, ráadásul egy szemernyi alkoholt sem tartalmaz? Ilyen a Seedlip Garden 108 Alkoholmentes Párlat, amely teljesen felforgatja mindazt, amit korábban a prémium italokról gondoltunk! Emellett pedig páratlan kóstolót ad az angol vidék jellegzetes ízeiből! A párlatok esetében ugyanis ahhoz szoktunk hozzá, hogy rendelkeznek alkoholtartalommal, itt viszont ennek szöges ellentétéről van szó! Ben Branson, a Seedlip Garden desztillátumok mestere balladai homályt sző remekművei elkészítésének módszere köré, annyit viszont kiszivárogtatott, hogy nyomokban megtalálható a Seedlip Garden 108-ban a széna, a borsó, a rozmaring, a kakukkfű és a komló. Ez az ital nem a testes és erőteljes italokhoz szokott alkoholfogyasztóknak lesz a legjobb választás. Sokkal inkább azoknak, akik imádják a kellemes ízeket, azonban még a volán mögé kell ülniük (ami persze nem jelenti azt, hogy le kellene mondaniuk a kellemes ízek tűzijátékáról, és szeretik az ízlelőbimbóknak is megadni azt, ami jár nekik!). A Seedlip Garden azért kapta a különleges 108-as jelzést, mert pontosan ennyi nap szükségeltetik ahhoz, hogy elütessék a borsót, termése legyen, és leszedjék a pompás desztillátum készítéséhez. Az ízek a maguk teljességében bontakoznak ki ebben a nem hétköznapi italban, semmilyen ízfokozót nem használnak a készítéséhez.