info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Ezt a whiskyt 36 hordó tartalmából keverték ki, majd a keveréket együtt érlelték egymás után kétféle hordóban: először Martinique szigetéről származó rumoshordóban, majd korábban Franciaországban IPA sörök érlelésére használt hordókban.
A Togouchi márkanév alatt a japán Sakurao lepárlóban készült whiskyket kóstolhatjuk. Az érlelés meglepő módon egy üzemen kívüli, 361 méter hosszú vasúti alagútban történik az Osorakan hegy belsejében. Itt a klíma ugyanis ideális az érleléshez, hisz a levegő egész évben 14 Celsius-fok körül van, a páratartalom pedig konstans 80%. A gyártó, Chugoku Jozo, egyébként 1918 óta készít gyümölcslikőröket, sake-et, shochut, és az 1990-es években kezdtek bele a whisky importba, érlelésbe és keverésbe.