info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A japán whisky nemcsak a Suntory vagy a Nikka, hanem sok más kevésbé ismert lepárlóüzem is, amelyek hírneve egyre csak nő. Az Akashi (Hyogo prefektúra) városában található White Oak lepárlóüzem 1919-ben elsőként szerzett engedélyt a whisky lepárlására. A gyárat 1888-ban építették a sake és shochu előállítására. Kezdetben a lepárlóüzem csak keverék whiskyt gyártott hagyományos módon és különösen a hazai piac részére. összecsuk « Ezután 1984-ben módosították az üzemet, hogy nagyobb mennyiségben kezdhessenek whiskyt gyártani. Az Eigashima Shuzo Company a lepárlóüzem tulajdonosa, 2007 óta több Akashi nevű single maltot gyárt. Ezeknek a különböző Akashi single maltoknak a keveréke a Tokinoka, ami japánul “idő illatát” jelenti. Ez tehát nem egy régi kevert maláta. Most kezdjük a kóstolást!