info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1133 Budapest Pannónia utca 76-80. | 1-3 munkanap
Személyes átvétel | 1037 Budapest Testvérhegyi lejtő 5. | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | MPL
Törésbiztosítás
Calvadost speciális desztillálással készítik, válogatott almából. Nem ritka hogy 100 egyedi almafajtából párolják, fanyar és keserő almát is használnak hogy a folyadék ne legyen túl édes. Egy tipikus Calvados recept 30%-édes alma 40%-savanykás alma 30%-keserű alma. A folyamat során viszont ügyelnek arra, hogy csak és kizárólag normandiai alma kerüljön a présekbe. A leszedett gyümölcsöt préselik, a folyadékhoz élesztőgombát adnak, ezt követően párolják. Két évig tölgyfahordóban érlelik, így az ital simább lesz. Az első ismert lepárlás 1554-ben történt. A Calvados Franciaország egyik legnépszerűbb itala.