info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Kis forradalom a pezsgő világában. 1967-ben a Bollinger kiadja az R.D. 1952-t. Akkoriban nincs hasonló pezsgő a piacon. Ez a merész és ragyogó Champagne felveszi a Champagne Bollinger pilléreit, ami olyan egyedivé teszi, és a végső szintre emeli őket. Nagyon egyszerűen egy remekmű.
Az R.D. a „recently disgorged” rövidítése. A Champagne Házak többsége mindig is őriztek régi tételeket, hogy megosszák családjukkal, közeli barátaial és különleges vendégeikkel. Az volt a szokás, hogy ezeket a régebbi pezsgőket csak frissen degorzsálták, csak röviddel a kóstolás előtt, hogy a meghívottak egy tökéletes pillanatban élvezhessék, amikor a frissesség és összetettség rendkívüli kontrasztját kínálja.
Bollinger a Champagne egyik szőlőfajtájához, nevezetesen a Pinot Noirhoz leginkább kötődő termelő. Ez az igényesebb szőlő a teljes Bollinger’s Champagne legalább 60%-át teszi ki, és az R.D. számára valóban ez a gerinc, amely lehetővé teszi a pezsgő érlelését. A Pinot Noir gazdagságának és eleganciájának harmóniája egyre összetettebbé válik. Aztán ott van a másik asszociáció, amelyről Bollinger olyan jól ismert: a hordós borkészítés. Mivel a 20. század második felében gyakorlatilag minden pezsgőgyártó áttért a nagy tételek rozsdamentes acéltartályokban történő erjesztésére, Bollinger továbbra is hordóról hordóra felügyelte az erjesztést az összes évjáratú pezsgő esetében. A Bollinger-féle évjáratos pezsgők másik sajátossága, hogy a koronás kapszula helyett parafa alatt érlelik, hogy az oxigén továbbra is lassan fejtse ki varázsát a bor fejlődésén. Más gyártók miért nem teszik ezt? Mert ezt követően minden egyes palackot kézzel kell degorzsálni. Végül, ezt a bort jellemzően 10-15 évvel a megjelenés előtt érlelik, és olyan öregedési potenciállal rendelkezik, amely ha nem is egészen halhatatlan, de mindannyiunkat túlél.