Eper pálinka
Eper pálinka.
A földi eper nagyon sérülékeny, szállításra, tárolásra igen érzékeny gyümölcs! Ennek figyelembe vételével kellő gondossággal kell a készítendő cefrét kezelni! Az eper pálinka ritka és megbecsült vendég még a szaküzletek polcain is. Az eper pálinka különlegessége a gyümölcsösség, a parfümös illat, mely ennél a párlatnál igazán előtérbe kerül. A Márton és Lányai szamócapálinkát a nyírségi homokon, szabadban termesztett, apró szemű, de illatban, zamatban gazdag földieperből készítík.
Egy hatalmas tál földieper illata a fejben, kora nyári édes aromák szétáradása a testben, így tudnánk jellemezni egyszerűen a eper pálinkát. Csak néhány érzés a számtalanból, ami e pohárka pálinka különlegesség közben átmelegíti az embert. Minden cseppje kincs! Igazi ritkasága eper pálinka! Az eper pálinka mámorító erdei gyümölcsös jellege mellett jól kivehető az érett földi eper karaktere is. Ennek a pálinkának a száraz próbája is fantasztikus illatokat eredményez, érdemes fogyasztás után az üres poharat kézben melegítve hosszasan szagolgatni.