CRUXX Pálinka
CRUXX Pálinka. A Cruxx Pálinka célja elsősorban a gyümölcsbor és a valódi gyümölcslikőrök népszerűsítése, kedveltebbé tétele minőségi és prémium kategóriában egyaránt, valamint sokféle újszerű, izgalmas, gyümölcsalapú termék előállítása. A cruxx pálinkákhoz csak minőségi, válogatott, megfelelően érett gyümölcsöket használnak fel, olyan ültetvényekről, ahol a környezeti feltételek ideálisak a jó minőségű, zamatos alapanyag termesztéséhez. A Cruxx Pálinka kínálatának szerves részét képezik a saját fejlesztésű likőrök. Annak analógiájára, miszerint „szőlőből is lehet bort készíteni”, úgy gondolják, hogy „gyümölcsből is lehet likőrt készíteni”. Ennek megfelelően a cruxx pálinka likőrei kizárólag a felhasznált gyümölcsök és gyógynövények ízvilágát hordozzák, semmilyen mesterséges, szintetikus aromát, színezéket nem tartalmaznak.
A Cruxx pálinka főzdében gondosan ügyelnekarra, hogy csak kiváló minőségű, hibátlan, gyümölcsöt használjanak fel. Rendelkeznek a különböző gyümölcstípusoknak (almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok) megfelelő mosó-válogatószalaggal és magozóval, aprító géppel, darálóval, préssel. A cruxx pálinkához felhasznált és feldolgozott gyümölcsök saválló acél tartályokba kerülnek, ahol az irányított erjesztéshez a legmegfelelőbb enzimeket, fajélesztőket alkalmazzák. Magyarország környezeti adottságai és gondos feldolgozás mellett az itthoni gyümölcsökből karakteres, jellemzően ízgazdag termékek készíthetők és a bitterek esetében harmonikusan kiegészíthetők gyógynövényekkel anélkül, hogy bármilyen mesterséges, szintetikus aroma, színezék szükségeltetne hozzá. A Cruxx pálinka termékeinek elkészítesekor ezért nem használnak semmilyen adalékanyagot. A végtermék függvényében lehetőségük van a párlatok pihentetésére, érlelésére, de ez minden esetben egyedi döntést kíván a megfelelő végeredmény érdekében. A kitűnő gyümölcs alapanyag mellett a szigorú technológiai felügyelet és a pontos laboratóriumi kontroll a cruxx pálinka minőségének és színvonalának garanciája.