info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Carlos I. az Osborne csoport egyik patinás itala, spanyolföld egyik legrégibb és legrangosabb bor- és szeszitaltermelőjének a brandyje. A Thomas Osborne által alapított vállalat szekere immár 1772 óta megállíthatatlanul dübörög, és a kimagasló minőség több mint két évszázada érezhető minden italuk zamatában. Már a 7. században Jerezbe települő arabok is készítettek olyan italt, ami kísértetiesen hasonlított a brandyre, bár akkoriban ezt még leginkább gyógyítási célokra használták. A Carlos I. 1520 históriája egy izgalmas felfedezéssel vette kezdetét. A brand egyik pincemestere felfigyelt a pince egyik sarjában egy ősrégi brandyket tartalmazó hordókra. Senki sem tudta pontosan, honnan jöttek, és mennyi ideje voltak ott…A következő döbbenet akkor jött, amikor megízlelte a hordók tartalmát, és felfedezte, hogy a párlat eszméletlenül értékes, kivételes ízzel bír, amely képes lesz meghódítani a világot. Ezt a fejedelmien finom párlatot készítője I. Nagy Károlynak szentelte, a királynak, aki Tiziano neves festményén egy lóháton látható, amint a világ meghódítására indul. A lován vágtató I. Károly mára ikonikus jelképpé vált a gyártó italainak palackján és annak díszdobozán. Ez az ital a világ egyik legjobb Brandy de Jerez Solera Gran Reservájává vált, a spanyol párlatok egyik etalonjává. Minden palackján megjelenik a hatalmas V, amely a győzelem, a hódítás szimbóluma. Ne csodálkozzunk tehát, ha ez az isteni párlat minket is meghódít majd, és tegyünk egy próbát az Osborn bársonyos brandyjével. A Carlos I. Brandyk egy neves master blender, Ignacio Lozano alkotásai. Ignazio már több mint 30 évet töltött a Bodegas Osborne-nál. Biológus és borász diplomáciájának ismereteit bevetve szüntelenül azon dolgozik, hogy a brandyk és sherryk minősége, konzisztenciája továbbra is csúcsminőségű maradjon. A sötét mahagóni árnyalatban pompázó Carlos I. 1520 zöld tükröződésekkel bűvöli a tekintetet, és a palack tartalma is csodákat tartogat a különleges brandyre szomjazók számára. Ráadásul a solera eljárás nem viccel: használata nyomán olyan aszalt gyümölcsös és aranyat érő fűszeres áramlatok hömpölyögnek ebben a párlatban, ami hosszú időre az ízmemóriánkba írja a Carlos I. 1520 Brandyt. Már a palack kialakítása gondoskodik arról, hogy kíváncsiak legyünk erre a brandyre: a palackban van valami lehengerlően elegáns, mintha egy királyi udvarban tennék az uralkodó asztalára a benne szunnyadó párlatot. Ami jó, az jó: a Carlos I. 1520 Brandy önmagában kortyolgatva lebilincseli az embert a nemes ízek szemérmetlenül szenzációs áramlásával. Azonban 5 cl vízzel is keverhetjük, amely felszabadítja az aromák teljességét ebben a bársonyos brandyben. Az igazi gourmanok pedig ne hagyják ki a párosításokban rejlő lehetőség finomságát: igyák a Carlos I. 1520-at étcsokoládé, dió, aszalt füge vagy sajtok mellé, mert így még összetettebb kaland részeseivé válnak az aromák birodalmában!