info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Fuji lepárló a hegy lábánál létesült 1973-ban, Gotemba városban, 620m tengerszint feletti magasságban. A helyszínt a japán Kirin italcég és a skót Chivas Brothers szakemberei tudatosan választottak, számításba véve a skóthoz hasonló, magas páratartalmú, tiszta levegőt, alacsony éves középhőmérsékletet, és a kőzeteken átszűrődő kristálytiszta vizet. A whiskygyártáshoz használt vizet egy 100m mély kútból nyerik, ahová az olvadt hólé vízcseppei több, mint 50 év alatt jutnak el a hegy kőzetein keresztül. A Fuji lepárló jelenleg a legnagyobb a világon. Különlegessége, hogy malt és grain whisky-t is készít.SINGLE GRAIN WHISKY: a single malt mellett 3 eltérő karakterű, eltérő berendezésen készülő single grain-t is főznek- Oszloplepárlón (5 lepárlótorony rendszere) „skót grain” whisky stílusú, könnyed és finom párlat („Light-type”)- A Kettle Still batch lepárló folyamathoz adásával „kanadai” stílusú, lágy és zamatos párlat („Medium-type”)- A Doubler bevonásával „Bourbon” jellegű, testesebb, ízesebb párlat készül („Heavy-type”)Az alapgabona („mash bill”) főként kukorica, kisebb arányban rozs.Összetétel:30% „Heavy-grain”60% „Medium-grain”10% „Light-grain”Érlelés: ex-Bourbon amerikai fehér tölgy hordókKor: 8 év feletti érlelésekÍzvilág: Intenzív, körte- és almakompót, narancslekvár, málna gyümölcsössége jellemzi, melyet kiegészít egy enyhe rozskenyérre és fahéjra emlékeztető lágy fűszeresség.