info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Glengoyne 25 Years Whisky egy édes sherrys dram, amelynek minden kortyában érezhető a gondos érlelés és a skót whiskymesterek szakértelme. A Glengoyne mély borostyán árnyalatú pompás párlata egy egész emberöltőt töltött a hordóban, és felvonultatja a gyönyörű skót természet kifinomultságának aromagazdagságát, a csöndes tó (a loch) vizének selymes tisztaságát! A Highlands whiskyrégióban található legendás lepárló készített egy single maltot, melynek létrehozásához tőzegelés nélküli malátát és eszményi ízeket adó Sherry hordót használnak (az utóbbit érlelési célokra, méghozzá 25 hosszú esztendeig). A 48%-os alkoholtartalommal palackozott Glengoyne 25 Years Whisky ragyogó borostyánszínben kerül a whiskyrajongók bárszekrényére, és a tölgyfából készített európai Sherry hordóban nyeri el csodás zamatát. A Glenguin Distillery története 1820-ban, illegális lepárlóként indult (1902-ben lett a neve Glengoyne). George Connell a nagyapjától elleste a lepárlás művészetének valamennyi csínját-bínját, és titokban kezdett bizniszelni a Burnfoot Farmon. George-ot megigézte a gyönyörű környezet, és egy csöndes vízesés mellett, egy apró völgyben hozta létre a Glenguin lepárlóját, így elkerülhette a szigorú ellenőrök figyelmét. A 19. század végén alakultak ki a Glenguin whisky jellegzetes aromakarakterét adó sherry hordós ízek, ugyanis 1870-től kezdtek el sherry hordókat hozni a distillerybe. Persze komor epizódok is voltak a Glenguin történetében: egy 1888-ban tomboló vihar megduzzasztotta az Endrick folyó vizét, és az áradat magával sodort egy csomó hordót a Glenguin raktárából, amelyek teljesen szétzúzódtak. A Glenguin híres menedzsere, Cochrane Cartwright pedig 1899-ben túl sok dramot ivott, és belefulladt a lepárló melletti tóba, sokak szerint a szelleme azóta is a loch és a lepárló környékén kísért. A Glengoyne históriájában számos tragédia történt, mégis mindig készen állt az újrakezdésre és a kivételes minőségű párlatok készítésére.