info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Himaláján forró teát isznak, hogy felmelegítsék a zimankós időben a hegyi kolostorok bölcs szerzeseit és a hegycsúcsok vándorait. Ez az ikonikus tea vált a gin formabontó serkentőjévé, amely új életet lehel a megszokott borókakölteményekbe. Az égbeszökő hegyek között teremnek a híre Darjeeling-tealevelek, a keleti kultúra legendás, zamatos növényei. A Darjeeling teabirtok 6000 láb magasságban a nyugat-bengáli Dooars-síkság felett fekszik. A felhők között, olyan nyugodt atmoszférában, akár a lelket tisztító és felszabadító zen kertek. Nagyjából így lehet jellemezni a Darjeeling-effektust, amely ezúttal bekerült egy gin szívcsakrájába, hogy a Himalája misztikus és spirituális ízeivel terelje új utakra a ginbirodalom zamatát! A hegyekben termő Darjeeling-levelek a világ legkeresettebb tealevelei közé tartoznak: borsos áron kelnek el a nagy piacokon, egyre nagyobb mennyiségben jutnak el Európába és Amerikába. A keleti ízek kedvelői szerint nincs jobb, mint egy isteni Darjeeling Tea, amely egyszerre képes felébreszteni az ember testét és lelkét. A szüntelenül új alkotóelemekre vadászó ginipar felfigyelt erre a mesés összetevőre, hogy a Darjeeling bevetésével egy korábban sosem ízlelt borókakölteményt készítsenek. Az innovatív dobás ötletgazdája és megvalósítója a Jindea. Készítettek egy alapvetően teás és citrusos vezérlésű gint aromás fűszerekkel, őszibarackkal és sárgabarackkal. A single pot still lepárlás egy merészebb, harsányabb ginstílust indukál, amely valami fantasztikusan működik olyan highball italokban, mint a Gin Tonic, a Collins, illetve a grapefruitot tartalmazó Classic Martiniben. A gint hagyományos alembic copper stillben készítik a klasszikus London Dry gin receptje alapján. Összesen 10 botanikai komponensből strukturálják az aromakarakterét, és kókusszal, grapefruittal pörgetik benne a maximumra az ízeket. A Jindea Single Estate Tea Gin a Gomtee birtokról származó Darjeeling fekete teát használja az újszerű ízek elmélyítésére, ezzel színesítik a borókás, grapefruitos, édesköményes alapvetést az aromakarakterben. A tea alapja a First Flue Darjeeling tea, egyenesen a tavaszi szüretelésből, amelyből virágos himalájai teát állítanak elő, és a „teák pezsgőjeként” emlegetik. A gin különösen fenségesen hömpölyög a pohárban, főként a grapefruittal díszített Martiniben.