info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A 2020-as Kleine Zalze Vineyard Selection Sauvignon Blanc dél-afrikai bor intenzív aromájú, az egres, a kivi és a fehér húsú őszibarack illatával, némi gyógynövényes hatással. A szájban szépen nyílnak a komplex ízrétegek, az ásványi struktúrák és friss, zöldebb jegyek kiséretében. A mérsékelt nappali hőmérséklet és a hűvös esték elképesztő minőséget eredményeztek, intenzív ízprofilokkal. A bort Stellenbosch (False Bay), Durbanville és Darling válogatott szárazföldi szőlőültetvényeiből készítették.
A szezonra való felkészülést meleg és száraz tél jellemezte és tavasz, ami a szokásosnál szárazabb talajviszonyokat eredményezett a vegetációs időszak kezdetén. Ez korábbi rügyfakadást és virágzást eredményezett, és mint ilyen, a növényeket is korábban érlelte, ami a szokásosnál korábbi termést ígért. Az évszakhoz nem illő esőzések a decemberben némi üdvözlendő enyhülést hoztak a szőlőültetvények számára, de a betegségek terjedését a szőlészeti csapatnak gondosan kellett kezelnie, így biztosítsva, hogy csak egészséges, jó minőségű fürtök kerüljenek a borászatba.
A szőlőt nagyon korán reggel szedték. A szedéstől kezdve minden folyamat a palackozásig szuper reduktív módon történt. A bogyózás és a zúzás után legalább 12 órán át tartották héjon a borokat. Csak a szabadon kifolyó levet ülepítették 1 napig, majd az erjesztő tartályba töltötték. Ezt követően válogatott élesztőtörzsekkel oltották be, az erjedés pedig 13°C-on zajlott. A bor 2 hónapot töltött a primer seprőn mielőtt házasították és palackozták.