info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Kokoro, azaz japánul „szív” – íme egy gin, amely magával visz minket a japán erdők energiától lüktető szívébe! És született egy meglepően forradalmi zamatokkal csörgedező gin, amelynek kifejezetten japán szíve van! Pontosabban egy brit gin, japán szívdobbanásokkal, mert a párlat alapvetően a brit London Dry csapásirányát követi, ennek ellenére mégis képes gyökeresen újat mondani a műfajban. A Kokoro egy keleti inspirációjú gin: benne van minden, amiért a készítők imádják Fuji és a szamurájok misztikus országát. A Kokoro Gin alapítója James Nicol 2014-ben járt Japánban, pontosabban az ország egyik erdejében, hogy találkozzon nagybátyjával, az idősebb Nic-kel. Az öreg 30 éve az elhanyagolt régi rengetegekben tevékenykedett: egykor saját pénzén vásárolta meg a földet. E területen nő a sansho bogyó. James felfigyelt erre a zamatos bogyóra, mivel nagyon bejöttek neki a citrusos és borsos tulajdonságai, mesterien illenek a ginhez. Nick szövetkezett sógorával és márkaépítési specialistájával, Barry Darrennel, hogy piacra dobja a Kokoro Gint. A receptet Charles Maxwellel tökéletesítette, összesen 9 botanikai komponenssel: sansho bogyóval, borókával, citromhéjjal, édes naranccsal, mandulával, angyalgyökérrel, édesgyökérrel, sóval és koriandermaggal. Naná, hogy a legtöbb összetevő a „szokásos gyanúsított” a London Dry Ginben: ilyen a boróka, a koriandermag és az angelicagyökér, a citrusfélékről és az édes narancsról már nem is beszélve. A központi összetevő azonban a japán sansho bogyó, amely köré James építette a Kokorót, ennek köszönhető a meleg, citrusos örvénylés a palackban. Mi tagadás, a Kokoro egy bársonyos balansszal bíró gin, jól működő botanikai összetevőkkel, miközben egyre jobban előtérbe kerülnek benne a sansho bogyó jellegzetes zamatai. Egy kis tonik hozzáadásával a sancho egy lépéssel hátrébb lép az ízből. A japánok egyébként elszántan imádják a sanshót, és folyamatosan felhasználják a helyi gasztronómiában, legyen szó kámforos és citrusos ételekről, a fagylaltos és angolnás ételekig, ami egészen elképesztő lehetőségeket sejtet az ízeket illetően. Ennyire univerzális kulináris erő rejlik a sanshóban. A Kokorónak keletiesen testes, áramvonalas stílusa van, sokak szerint zseniálisan kiindulópont egy remekbeszabott Martinihoz. A Kokoro palackján egy végletekig egyszerű logót láthatunk, központban a „kok kor o”-val, a palack kialakításában fontos szerepet játszó szimbólummal. Az „erdő életét, az erdő szellemét” jelképezi, attól függően, melyik irányból olvassuk ezt a szürreális japán jelet. A palack letisztult designja már önmagában rabul ejti a tekintetet, és a benne szunnyadó kiegyensúlyozott párlat ugyanezt a szellemiséget jelképezi.