info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A The Glenlivet helyi árpát használ, állandó malátázási eljárással. A fő árpatípus az ún. „Optic” árpa (nitrogénben alacsony, keményítőben gazdag). Több mint 50 tonna árpát használnak fel naponta.
A gyártáshoz használt víz egyetlen forrásból származik: a Josie’s Well kútból.A kút mészkősziklán átszűrődött vizet tartalmaz, ásványtartalma magas. Állandó 5-8C°hőmérsékletű vizet ad, 14.000L-t óránként.
A klasszikus rézüstök nagyméretűek, magasak: a forma is számít a végső „Glenlivet-ízben”. Elegáns, könnyed párlat készül: csak a legkönnyebb aromák érik el az üst tetejét. 6 üstpár működik: az 1. lepárlás („Wash Still”) 20-22 szeszfokos párlata a 2. lepárlás („Spirit Still”) során nyeri el a végleges 68-70 szeszfokot.
A hűvös, skót klíma egyenletesen lassúvá teszi a tölgyfahordós érlelési folyamatot 3 féle hordó: volt Bourbon (Barrell) 190L , megnövelt méretű volt Bourbon (Hogshead) 250L, volt sherry boros (Butt) 500L; a Bourbon hordók amerikai tölgyből (Quercus Alba), a sherry borosok európai tölgyből (Quercus Robur) készültek – fontos a whisky végső ízéhez!
Az alapító George Smith tiszteletére, az eredeti, kiinduló ízek felidézésére, főként első töltésű ("first fill") volt Bourbon whiskey-s amerikai tölgy hordókban érlelve.