info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A japán whiskyk sok elismerést és tiszteletet vívtak ki maguknak az elmúlt években világszerte. Nem hiába, hisz letisztult, könnyed, mégis tartalmas stílusával a japán whisky külön kategóriát alkot a világ párlatainak sorában.
A Togouchi egy honosított japán blended whisky. Ez azt jelenti, hogy a lepárlás nem Japánban történik, hanem Skóciából és Kanadából importálják a párlatot. Az érlelést és keverést már a japánok végzik. Az érleléshez sherry- és brandys hordókat használnak, amelyeket meglepő módon egy elhagyott, 361 méter hosszú, vasúti alagútban pihentetnek. Itt a klíma ugyanis ideális az érleléshez, hisz a levegő egész évben 14 fok körül van, a páratartalom pedig konstans 80%. A whisky maga is arról a városról kapta a nevét, ahol ez a tárolóháznak használt alagút fekszik. A gyártó, Chugoku Jozo, egyébként 1918 óta készít gyümölcs likőröket, saket, shochut, és az 1990-es években kezdtek bele a whisky- importba, érlelésbe és keverésbe.
Tölgyfás, földes, fűszeres karakterű whisky, amelyet tehát 18 évig érleltek egy vasúti alagútban, ami által az átlagosnál intenzívebb kölcsönhatás jött létre a fa és a párlat között.