info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Ezt a whiskyt különböző meg nem nevezett skót és kanadai lepárlókból importált hordók keverésével készítették japánban. A hordókról annyit tudni, hogy mindegyik darab 3 és 9 év közötti bourbon- illetve sherryhordó volt. Viszonylag fiatal kora ellenére a végső italnak meglepően erős karaktere, testes aromája van.
A Togouchi márkanév alatt a japán Sakurao lepárlóban készült whiskyket kóstolhatjuk. Az érlelés meglepő módon egy üzemen kívüli, 361 méter hosszú vasúti alagútban történik az Osorakan hegy belsejében. Itt a klíma ugyanis ideális az érleléshez, hisz a levegő egész évben 14 fok körül van, a páratartalom pedig konstans 80%. A whisky maga is arról a városról kapta a nevét, ami mellett ez, a tárolóháznak használt alagút fekszik. A gyártó, Chugoku Jozo, egyébként 1918 óta készít gyümölcslikőröket, sake-et, shochut, és az 1990-es években kezdtek bele a whisky importba, érlelésbe és keverésbe.