info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Sokszor már egy nemes tölgyfahordó is csodákra képes a rumok érlelésekor. Azonban gondoljunk csak bele, milyen varázslat történhet, ha egyszerre két különleges hordóban érlelődik az Abuelo mesés rumja! Ezt a briliáns alkímiai kísérletet kóstolhatjuk meg a gyártó legendás italában, az Abuelo Two Oaks Rumban. A neves haciendán ugyanis újra egy ikonikus párlat látott napvilágot, amit minden régi és új rumlovagnak érdemes megkóstolnia! Varela Hermanos, a Ron Abuelo master distillere ismét kitett magáért. Életre hívta a brand ragyogó új rumját, az Abuelo Two Oaksot. A minőségre összpontosítva érett és kiforrott karakterű rumok blendeléséből alakítja ki a maga fenséges aromakarakterét. A rendhagyóan zseniális párlat egyediségét az érlelés művészete adja. Hermanos első körben fehér tölgyfából készített Bourbon hordóban indítja párlatát az ízek fejlődésének útján, aztán további 9 hónapig első töltésű extra-charred amerikai tölgyfahordóba helyezi a párlatot (ez ad neki kivételes simaságot, rendkívüli aromamélységet és hamisítatlan Ron Abuelós rumárnyalatot). A Ron Abuelo Two Oaks ötlete akkor vetődött fel, amikor Luis J. Varela Jr. a rumfamília harmadik nemzedékének képviselője arra törekedett, hogy az Abuelo portfóliójában egy kerekebb, selymesebb változatot hívjon életre. Ami olyan sima és kivételes, hogy új technológiákat kellett létrehozni a finomhangoláshoz. Varela az ölet megvalósítása idején a Napa-völgyben dolgozott, ahol egy rutinos érlelőcsaládnál innovatív hordókezelést és sajátos érlelési technológiákat sajátított el az Abuelo Two Oaks rum elkészítéséhez. A sötét mahagóniszínben pompázó Two Okas nemes zamatának egyik nagy titka abban rejlik, hogy a palackozás előtt a párlat utolsó 9 hónapját egy 200 literes Virgin Oak amerikai tölgyfahordóban tölti. Ezt stratégiai célból belülről úgy alakítottak ki, hogy minél több ízt adhasson a benne szunnyadó párlatoknak. A végeredmény egy 8 milliméteres black char réteget tartalmazó hordó. A speciális hordókezelési technológiák felerősítik a lignin jelenlétét: ez a vanillin forrása, amely vaníliás zamatot kölcsönöz a finom rumoknak. A hordó kimagasló lignin-tartalma miatt a Two Oaksban a szokottnál sokkal markánsabbak a rum vaníliás és fűszeres jegyzetei. A hordó intenzív charred jellege az utolsó érlelési fázisban nagymértékben hozzájárul a karamelles és vajkaramellás jegyzetek megjelenéséhez. A 8 milliméteres charred réteg csökkenti a párlat érintkezését a fa tanninjaival, elősegíti a selymes és kerek rum kialakítását.i.