40.000 FT FELETTI ÉRTÉKŰ RENDELÉS ESETÉN A GLS CSOMAGKÜLDÉS INGYENES!
Alkoholnet.hu
Categories
Alkoholnet.hu

info@alkoholnet.hu

+36304642731

  • Categories
    • Gift ideas
    • ON SALE
    • Exclusive Drinks
    • Whisky
    • Rum
    • Gin
    • Pálinka
    • Tequila
    • Cognac
    • Brandy
    • Champagne
    • Vodka
    • Wine
    • Liqueur
    • Japanese Specialities
    • Drink Packs
    • NEW ITEMS
    • Award Winner Drinks
    • Mini Packs
    • Alcohol Free
    • Delicates
    • Glass, accessories
    • Gift Bags
    • Vermut
    • Poharak, Dekanterek
    • Kiegészítők
    • Trezor
  1. Japanese Specialities
  1. Japanese Specialities

Gekkeikan Sake (0,72L 14,5%)

Gekkeikan Sake (0,72L 14,5%)
In stock
5 250 Ft
Gyártó:
Hokkan

Személyes átvétel | 1133 Budapest Pannónia utca 76-80. | 1-3 munkanap

Személyes átvétel | 1037 Budapest Testvérhegyi lejtő 5. | 1-3 munkanap

Kiszállítás:  1-4 munkanap | GLS | MPL

Törésbiztosítás 

Bonus point : 53 Ft

A szaké a japánok nemzeti itala, amely rizs erjesztésével készül. Bár sokszor rizsbornak hívják, az előállítási folyamat alapján inkább a sörökhöz hasonlít. A szőlőben ugyanis természetes módon van jelen a cukor, amelyet erjesztéssel át tudnak alkohollá alakítani. A szaké illetve a sör (és minden gabonából nyert ital) készítésekor először a keményítőt kell átalakítani cukorrá, és aztán azt alkohollá. Amíg viszont ez a folyamat a sör (és a whisky) esetében két elkülönített lépésben történik (ti. cefrézés és erjesztés), addig a szaké esetében ez egyetlen folyamat részeként megy végbe.

A szaké készítéséhez három alapanyag szükséges: víz, rizs és kodzsi. A szaké 80%-át víz teszi ki, ezért elengedhetetlenül fontos a minél tisztább, jó minőségű víz. A kodzsi egy penészgomba, amely beindítja az erjedést. Természetesen a rizsnek van a legnagyobb hatása a végtermékre. Minősége és fényezésének foka dönti el a szaké fajtáját és ízét. A fényezés során a rizs külső részét távolítják el, ez ugyanis zsírokat és fehérjéket tartalmaz, amelyek rontanák az ital minőségét. A szakét különböző kategóriákba sorolják, attól függően, hogy a rizsszem mérete mekkora marad az eredetihez képest a fényezés után. A leggyengébb minőségű szaké esetében ez több mint 70%, a szuper-prémium ital készítésekor viszont az eredeti rizsméret kevesebb, mint 50%-a marad meg.

Készítésekor a három alapanyagot jól átgyúrják, egy hónapig kádban erjesztik, amely által 11%-os alkoholtartalmú ital jön létre, a motó. Ehhez az alapanyagok egy újabb adagját adják hozzá, és még egy hétig erjesztik, majd egy hét pihentetés és a szűrés után palackozzák. Vannak hordóban érlelt szakék is, melyeket, ha megfelelő időben palackozzák le, akkor simává, lágyabbá és gazdagabbá válnak.

Hagyományosan a szakét melegen szolgálják fel, de ma már sok szakértő véli úgy, hogy a legjobb minőségű szaké enyhén lehűtve nagyobb élvezetet ad, ezért igencsak elterjedt hűtve történő fogyasztása.

A Gekkeikan manufaktúrát - nem tévedés -1637-ben alapította Jiemon Okura, és egyike a világ legidősebb vállalatainak. Neve a szó szoros értelmében azt jelenti: babérkoszorú.

Similar products
Customer account
  • Login
  • Registration
  • Profile
  • Basket
  • Favorites
Information
  • General terms and conditions
  • Privacy Policy
  • Payment
  • Shipping
  • Contact Us
Officesport Kft.
  • Pannónia utca 76-80, Budapest, 1133
  • +36304642731
  • info@alkoholnet.hu
  • facebook

  • instagram

Sign up
sixpayment
  • Gift ideas
  • ON SALE
  • Exclusive Drinks
  • Whisky
  • Rum
  • Gin
  • Pálinka
  • Tequila
  • Cognac
  • Brandy
  • Champagne
  • Vodka
  • Wine
  • Liqueur
  • Japanese Specialities
  • Drink Packs
  • NEW ITEMS
  • Award Winner Drinks
  • Mini Packs
  • Alcohol Free
  • Delicates
  • Glass, accessories
  • Gift Bags
  • Vermut
  • Poharak, Dekanterek
  • Kiegészítők
  • Trezor
  • Összes kategória
Change language
  • hu
  • en
Login
Register
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the privacy policy