40.000 FT FELETTI ÉRTÉKŰ RENDELÉS ESETÉN A GLS CSOMAGKÜLDÉS INGYENES!
Alkoholnet.hu
Categories
Alkoholnet.hu

info@alkoholnet.hu

+36304642731

  • Categories
    • Gift ideas
    • ON SALE
    • Exclusive Drinks
    • Whisky
    • Rum
    • Gin
    • Pálinka
    • Tequila
    • Cognac
    • Brandy
    • Champagne
    • Vodka
    • Wine
    • Liqueur
    • Japanese Specialities
    • Drink Packs
    • NEW ITEMS
    • Award Winner Drinks
    • Mini Packs
    • Alcohol Free
    • Delicates
    • Glass, accessories
    • Gift Bags
    • Vermut
    • Poharak, Dekanterek
    • Kiegészítők
    • Trezor
Filter
Gyártó
Price(Ft)
6 990 Ft - 22 640 Ft
  1. Fruits - Flavours
  1. Pálinka
  2. Fruits - Flavours
  3. Raspberry

Raspberry

13 product 1 13
Márton és Lányai Gurulós Málna Pálinka (40% 0,35L)

Márton és Lányai Gurulós Málna Pálinka (40% 0,35L)

In stock
22 410 Ft
Árpád Prémium Málna Párlat (40% 0,5L)

Árpád Prémium Málna Párlat (40% 0,5L)

In stock
22 640 Ft
CRUXX Eper-Málna Pálinka (40% 0,5L)

CRUXX Eper-Málna Pálinka (40% 0,5L)

In stock
14 990 Ft
Brill Málna Pálinka (40% 0.35L)

Brill Málna Pálinka (40% 0.35L)

In stock
19 990 Ft
Panyolai Elixír Málna Pálinka (42% 0,35L)

Panyolai Elixír Málna Pálinka (42% 0,35L)

In stock
10 990 Ft
Lunczer Meggy-Málna Pálinka (44% 0,5L)
ELFOGYOTT

Lunczer Meggy-Málna Pálinka (44% 0,5L)

In stock
14 990 Ft
Not available for purchase!
Agárdi Málna Párlat (0,5L 40%)

Agárdi Málna Párlat (0,5L 40%)

In stock
19 950 Ft
1Csepp Feketecseresznye - Málna Pálinka (0,35L 40%)

1Csepp Feketecseresznye - Málna Pálinka (0,35L 40%)

In stock
17 290 Ft
Panyolai Remix Meggy-Málna Pálinka (40% 0,5L)

Panyolai Remix Meggy-Málna Pálinka (40% 0,5L)

In stock
11 990 Ft
Nobilis Málna Pálinka (40% 0,5L)
ELFOGYOTT

Nobilis Málna Pálinka (40% 0,5L)

In stock
16 790 Ft
Not available for purchase!
Panyolai Mézes Málna Pálinka Likőr (30% 0,5L)

Panyolai Mézes Málna Pálinka Likőr (30% 0,5L)

Out of stock
12
8 490 Ft 
7 490 Ft
Gyulai Málna Pálinka (42% 0,35L)

Gyulai Málna Pálinka (42% 0,35L)

Out of stock
12 950 Ft
Nobilis Málna Likőr (22% 0,5L)
ELFOGYOTT

Nobilis Málna Likőr (22% 0,5L)

Out of stock
6 990 Ft
Not available for purchase!
13 product 1 13

Prémium málna pálinkák.


A málna azon gyümölcsök egyike, melyekből irtó nehéz pálinkát készíteni, 100 kg gyümölcsre vetítve 4-6 liter 100% alkoholtartalmú málna pálinka születhet. Ebből, amennyiben 50 fokos málna pálinkát készítünk, mindössze 8-12 liter keletkezik. A málna kellemes illata megmarad a pohárban több órával a fogyasztása után is. A málna pálinka friss gyümölcsös, édes, koncentráltan adja vissza az üde málna illatot. Ahogy szétömlik a szájban, nagyon intenzív, testesen zamatos. A málna pálinka lecsengése olyan hosszú, hogy egész estén át tartó élményt nyújt. A szabály a málnára is igaz, friss, egészséges, cukorban gazdag gyümölcsből lesz a tökéletes málna pálinka! A málna meghálálja a gondoskodást, ellenben a nem elég körültekintő feldolgozás, illatos, de kissé jellegtelen pálinkát eredményezhet. Intenzív, friss illat, hosszantartó gyümölcsíz. Kiváló pálinka érett, zamatos málnából. Ellenállhatatlan, karakteres, friss illat, zamatos, hosszan tartó gyümölcsösséggel.  A magas árat azonban kompenzálja a málna semmivel sem összetéveszthető karakteres íze és illata, amely hamisítatlanul köszön vissza. Pálinka webáruházunkban megtalálja az ország legjobb málna pálinkáit.

A málna pálinka egyike a legdrágább pálinkáknak, mivel a gyümölcs érett állapotban történő friss szedése, alacsony kihozatala, illetve beszerzései ára mind növelik a feldolgozás költségeit. A magas árat azonban kompenzálja a málna semmivel sem összetéveszthető karakteres íze és illata, amely hamisítatlanul köszön vissza. Egy prémium málna pálinka minden cseppje káprázatos, egyszerűen kihagyhatatlan a pálinkarajongók számára! Illatában tipikus málnás, fiatalos, könnyed. Ha egyszer valaki megízleli később biztos visszatér hozzá. Ez az ital különlegesen gazdag ízvilágot rejt magában. A málna pálinkából elég egy korty és rögvest megindul a fantáziánk: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal. 

 

Málna pálinka 

Hazánkban a bogyós gyümölcsök listáját, a szamócát is megelőzve a málna vezeti. Az éves málnatermésünk megközelíti az ötezer tonnát. Ennek a mennyiségnek viszonylag kevés hányadát fogyasztjuk frissen, hiszen igen rövid az eltarthatósága, ezért a málna túlnyomó többsége a hűtőházakba és konzervipari felhasználásra kerül.

No meg a málna pálinka! Nem utolsósorban! Sőt, szerintem leginkább elsősorban! 

Mivel a málna gyümölcse igen könnyen romlandó, így a  málna pálinka feldolgozásnál is kifejezetten ajánlott, hogy a leszedést azonnal a feldolgozás kövesse. Ha nem óvjuk meg, akkor a méltóságos málna a leszedést követően minden percben veszít az értékéből, így nagyon fontos, hogy a cefre savvédelme teljes körű legyen. Ezek mellett természetesen a cefre hőmérsékletére is gondosan ügyelni kell.  A málna meghálálja a gondoskodást, ellenben a nem elég körültekintő feldolgozás, illatos, de kissé jellegtelen pálinkát eredményezhet. Úgy tudom, hogy a málnacefréhez gyakran kétfajta élesztőt is használnak, hogy a csodálatos illata mellet csodálatos ízekkel is felruházzák a málna pálinkát.

Ugyanekkora körültekintéssel járjunk el a cefre kiforrása idején is. Azonnal le kell főzni, amikor kiforrt a cefre, tilos tartogatni, lefedni, félretenni a málnacefrét. Fontos tudni, hogy könnyen ecetesedik, penészesedik, de kellő odafigyeléssel igazi illatos és zamatos kincset tudunk belőle alkotni. 100 kilogramm gyümölcsből nagyjából 3 liter málna pálinkára számoljunk.

Hallottam arról, hogy kimagozzák a málnát, de ez teljesen felesleges és ártó is lehet a pálinkának kedves olvasók, ugyanis a magozással rengeteg értékes illóolajat is elvesztünk. Püréből, gyümölcsvelőből, beteg gyümölcsből ne is kezdjenek el pálinkát készíteni. A szabály a málnára is igaz, friss, egészséges, cukorban gazdag gyümölcsből lesz a tökéletes málna pálinka!

A következő fontos kérdés az elő és az utópárlat elválasztása. Azért rendkívül nehéz a málnával, mert a főzés során az egész helyiséget vastagon bejárja a málnaillat, így orr legyen a talpán, aki az elő párlatot és az utópárlatot a legjobbkor választja majd el. Általában nagyon kevés elő párlatot kell elengedni, hiszen, a pálinka fontos karakterei, a legnemesebb ízei már a lepárlás elején jelentkeznek. Az utópárlatnál azt javaslom, hogy mindenképpen kenjük ki kézre, és úgy is vizsgáljuk meg, hiszen csak így tudjuk megóvni a pálinkát a paradicsomlé-szerű, nehéz aromáktól, amelyek nagy mennyiségben az utópárlati komponensekben jelentkeznek.

A málna pálinka behígítása a következő fontos lépés, ugyanis a málna az olajossága miatt igen könnyen opálosodik, olajai könnyen kicsapódnak. A szakemberek azt ajánlják, hogy figyeljünk oda a hígításkor a víz minőségére és a két folyadék hőmérsékletére. Amennyiben időnk és lehetőségünk engedi, lépcsőzetesen hígítsuk, 10-12 fokonként, majd a szakaszok között hagyjuk 1-2 hetet pihenni a nedűt. Sokan esküsznek arra, hogy a málnapálinka 40%-osan a legjobb, de mivel ezt a hígítást nagyon nehéz, szinte lehetetlen megtalálni, így 42, de semmiképpen sem több mint 44 fokon kóstoljuk, kínáljuk.

Ez a különleges pálinka nagyon szép perceket okoz az illatával és az ízével a társaságban, de felhívom a figyelmet a körültekintő tárolásra is, annak érdekében, hogy sokáig nagy örömet okozzon a vendégeinknek, a barátainknak. Málnapálinkához a leginkább ajánlott gyümölcsfajta a Fertődi zamatos és ez is a leggyakoribb málna, amelyből a málnapálinkák készülnek. Úgy fogalmazok, hogy a Fertődi zamatos a klasszikus!

Tudom, hogy az ízléseken nem kell és nem is érdemes vitatkozni, de hadd ajánljam Márton és Lányai gurulós málnapálinkát, mint a személyes málna-kedvencemet az olvasók figyelmébe! A málna pálinkát rendkívüli illatossága miatt gyakran házasítják más gyümölcsök pálinkáival is. Meggy a málnával, Szomolyai cseresznyével, illetve almával. Volt szerencsém egyszer egy 10% málna 90% alma vegyes pálinkát kóstolni, és a málna illata annyira uralkodó, hogy fel sem merült, hogy nem egy málna pálinkát kóstolok.

Kifejezett kedvencem a meggy-málna házasítás, mert a meggy fanyarsága a málna könnyedségével egy igazi szimbiózist alkot a palackban…. És a pohárban… és a garatban is! Kedves olvasó, ha sikerül rálelnie a málnakedvencére és éppen otthon most töltött egy kóstolásnyit a tulipános poharába, szinte érzem is, ahogy az egész nappalit átjárja az a csodálatos málna illat! 

Egészségére váljon! 

 

 

Customer account
  • Login
  • Registration
  • Profile
  • Basket
  • Favorites
Information
  • General terms and conditions
  • Privacy Policy
  • Payment
  • Shipping
  • Contact Us
Officesport Kft.
  • Pannónia utca 76-80, Budapest, 1133
  • +36304642731
  • info@alkoholnet.hu
  • facebook

  • instagram

Sign up
sixpayment
  • Gift ideas
  • ON SALE
  • Exclusive Drinks
  • Whisky
  • Rum
  • Gin
  • Pálinka
  • Tequila
  • Cognac
  • Brandy
  • Champagne
  • Vodka
  • Wine
  • Liqueur
  • Japanese Specialities
  • Drink Packs
  • NEW ITEMS
  • Award Winner Drinks
  • Mini Packs
  • Alcohol Free
  • Delicates
  • Glass, accessories
  • Gift Bags
  • Vermut
  • Poharak, Dekanterek
  • Kiegészítők
  • Trezor
  • Összes kategória
Change language
  • hu
  • en
Login
Register
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the privacy policy