40.000 FT FELETTI ÉRTÉKŰ RENDELÉS ESETÉN A GLS CSOMAGKÜLDÉS INGYENES!
Alkoholnet.hu
Kategóriák
Alkoholnet.hu

info@alkoholnet.hu

+36304642731

  • Kategóriák
    • AJÁNDÉK ÖTLETEK
    • SALE
    • Exkluzív Italok
    • Whisky
    • Rum
    • Gin
    • Pálinka
    • Tequila
    • Konyak
    • Brandy
    • Pezsgő, Champagne
    • Vodka
    • Bor
    • Likőr
    • Japán italok
    • Ital csomagok
    • Újdonságok
    • Díjnyertes italok
    • Mini válogatások
    • Alkoholmentes Italok
    • Delikát
    • Pohár, kiegészítők
    • Dísztasak
    • Vermut
    • Poharak, Dekanterek
    • Kiegészítők
    • Trezor
  • Poharak
  • Trezor
  • Kiegészítők
  • Szállítás
  • Kapcsolat
  • Mit igyak?
  • Esküvő, Rendezvény
  • Jótékonyság
  • Blog
  • NAGYKER
Szűrés
Gyártó
Ár(Ft)
6 990 Ft - 22 640 Ft
  1. GYÜMÖLCS - ÍZEK
  1. Pálinka
  2. GYÜMÖLCS - ÍZEK
  3. Málna pálinka

Málna pálinka

13 termék 1 13
Márton és Lányai Gurulós Málna Pálinka (40% 0,35L)

Márton és Lányai Gurulós Málna Pálinka (40% 0,35L)

Raktáron
22 410 Ft
Árpád Prémium Málna Párlat (40% 0,5L)

Árpád Prémium Málna Párlat (40% 0,5L)

Raktáron
22 640 Ft
CRUXX Eper-Málna Pálinka (40% 0,5L)

CRUXX Eper-Málna Pálinka (40% 0,5L)

Raktáron
14 990 Ft
Brill Málna Pálinka (40% 0.35L)

Brill Málna Pálinka (40% 0.35L)

Raktáron
19 990 Ft
Panyolai Elixír Málna Pálinka (42% 0,35L)

Panyolai Elixír Málna Pálinka (42% 0,35L)

Raktáron
10 990 Ft
Lunczer Meggy-Málna Pálinka (44% 0,5L)
ELFOGYOTT

Lunczer Meggy-Málna Pálinka (44% 0,5L)

Raktáron
14 990 Ft
Nem vásárolható!
Agárdi Málna Párlat (0,5L 40%)

Agárdi Málna Párlat (0,5L 40%)

Raktáron
19 950 Ft
1Csepp Feketecseresznye - Málna Pálinka (0,35L 40%)

1Csepp Feketecseresznye - Málna Pálinka (0,35L 40%)

Raktáron
17 290 Ft
Panyolai Remix Meggy-Málna Pálinka (40% 0,5L)

Panyolai Remix Meggy-Málna Pálinka (40% 0,5L)

Raktáron
11 990 Ft
Nobilis Málna Pálinka (40% 0,5L)
ELFOGYOTT

Nobilis Málna Pálinka (40% 0,5L)

Raktáron
16 790 Ft
Nem vásárolható!
Panyolai Mézes Málna Pálinka Likőr (30% 0,5L)

Panyolai Mézes Málna Pálinka Likőr (30% 0,5L)

Nincs raktáron
12
8 490 Ft 
7 490 Ft
Gyulai Málna Pálinka (42% 0,35L)

Gyulai Málna Pálinka (42% 0,35L)

Nincs raktáron
12 950 Ft
Nobilis Málna Likőr (22% 0,5L)
ELFOGYOTT

Nobilis Málna Likőr (22% 0,5L)

Nincs raktáron
6 990 Ft
Nem vásárolható!
13 termék 1 13

Prémium málna pálinkák.


A málna azon gyümölcsök egyike, melyekből irtó nehéz pálinkát készíteni, 100 kg gyümölcsre vetítve 4-6 liter 100% alkoholtartalmú málna pálinka születhet. Ebből, amennyiben 50 fokos málna pálinkát készítünk, mindössze 8-12 liter keletkezik. A málna kellemes illata megmarad a pohárban több órával a fogyasztása után is. A málna pálinka friss gyümölcsös, édes, koncentráltan adja vissza az üde málna illatot. Ahogy szétömlik a szájban, nagyon intenzív, testesen zamatos. A málna pálinka lecsengése olyan hosszú, hogy egész estén át tartó élményt nyújt. A szabály a málnára is igaz, friss, egészséges, cukorban gazdag gyümölcsből lesz a tökéletes málna pálinka! A málna meghálálja a gondoskodást, ellenben a nem elég körültekintő feldolgozás, illatos, de kissé jellegtelen pálinkát eredményezhet. Intenzív, friss illat, hosszantartó gyümölcsíz. Kiváló pálinka érett, zamatos málnából. Ellenállhatatlan, karakteres, friss illat, zamatos, hosszan tartó gyümölcsösséggel.  A magas árat azonban kompenzálja a málna semmivel sem összetéveszthető karakteres íze és illata, amely hamisítatlanul köszön vissza. Pálinka webáruházunkban megtalálja az ország legjobb málna pálinkáit.

A málna pálinka egyike a legdrágább pálinkáknak, mivel a gyümölcs érett állapotban történő friss szedése, alacsony kihozatala, illetve beszerzései ára mind növelik a feldolgozás költségeit. A magas árat azonban kompenzálja a málna semmivel sem összetéveszthető karakteres íze és illata, amely hamisítatlanul köszön vissza. Egy prémium málna pálinka minden cseppje káprázatos, egyszerűen kihagyhatatlan a pálinkarajongók számára! Illatában tipikus málnás, fiatalos, könnyed. Ha egyszer valaki megízleli később biztos visszatér hozzá. Ez az ital különlegesen gazdag ízvilágot rejt magában. A málna pálinkából elég egy korty és rögvest megindul a fantáziánk: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal. 

 

Málna pálinka 

Hazánkban a bogyós gyümölcsök listáját, a szamócát is megelőzve a málna vezeti. Az éves málnatermésünk megközelíti az ötezer tonnát. Ennek a mennyiségnek viszonylag kevés hányadát fogyasztjuk frissen, hiszen igen rövid az eltarthatósága, ezért a málna túlnyomó többsége a hűtőházakba és konzervipari felhasználásra kerül.

No meg a málna pálinka! Nem utolsósorban! Sőt, szerintem leginkább elsősorban! 

Mivel a málna gyümölcse igen könnyen romlandó, így a  málna pálinka feldolgozásnál is kifejezetten ajánlott, hogy a leszedést azonnal a feldolgozás kövesse. Ha nem óvjuk meg, akkor a méltóságos málna a leszedést követően minden percben veszít az értékéből, így nagyon fontos, hogy a cefre savvédelme teljes körű legyen. Ezek mellett természetesen a cefre hőmérsékletére is gondosan ügyelni kell.  A málna meghálálja a gondoskodást, ellenben a nem elég körültekintő feldolgozás, illatos, de kissé jellegtelen pálinkát eredményezhet. Úgy tudom, hogy a málnacefréhez gyakran kétfajta élesztőt is használnak, hogy a csodálatos illata mellet csodálatos ízekkel is felruházzák a málna pálinkát.

Ugyanekkora körültekintéssel járjunk el a cefre kiforrása idején is. Azonnal le kell főzni, amikor kiforrt a cefre, tilos tartogatni, lefedni, félretenni a málnacefrét. Fontos tudni, hogy könnyen ecetesedik, penészesedik, de kellő odafigyeléssel igazi illatos és zamatos kincset tudunk belőle alkotni. 100 kilogramm gyümölcsből nagyjából 3 liter málna pálinkára számoljunk.

Hallottam arról, hogy kimagozzák a málnát, de ez teljesen felesleges és ártó is lehet a pálinkának kedves olvasók, ugyanis a magozással rengeteg értékes illóolajat is elvesztünk. Püréből, gyümölcsvelőből, beteg gyümölcsből ne is kezdjenek el pálinkát készíteni. A szabály a málnára is igaz, friss, egészséges, cukorban gazdag gyümölcsből lesz a tökéletes málna pálinka!

A következő fontos kérdés az elő és az utópárlat elválasztása. Azért rendkívül nehéz a málnával, mert a főzés során az egész helyiséget vastagon bejárja a málnaillat, így orr legyen a talpán, aki az elő párlatot és az utópárlatot a legjobbkor választja majd el. Általában nagyon kevés elő párlatot kell elengedni, hiszen, a pálinka fontos karakterei, a legnemesebb ízei már a lepárlás elején jelentkeznek. Az utópárlatnál azt javaslom, hogy mindenképpen kenjük ki kézre, és úgy is vizsgáljuk meg, hiszen csak így tudjuk megóvni a pálinkát a paradicsomlé-szerű, nehéz aromáktól, amelyek nagy mennyiségben az utópárlati komponensekben jelentkeznek.

A málna pálinka behígítása a következő fontos lépés, ugyanis a málna az olajossága miatt igen könnyen opálosodik, olajai könnyen kicsapódnak. A szakemberek azt ajánlják, hogy figyeljünk oda a hígításkor a víz minőségére és a két folyadék hőmérsékletére. Amennyiben időnk és lehetőségünk engedi, lépcsőzetesen hígítsuk, 10-12 fokonként, majd a szakaszok között hagyjuk 1-2 hetet pihenni a nedűt. Sokan esküsznek arra, hogy a málnapálinka 40%-osan a legjobb, de mivel ezt a hígítást nagyon nehéz, szinte lehetetlen megtalálni, így 42, de semmiképpen sem több mint 44 fokon kóstoljuk, kínáljuk.

Ez a különleges pálinka nagyon szép perceket okoz az illatával és az ízével a társaságban, de felhívom a figyelmet a körültekintő tárolásra is, annak érdekében, hogy sokáig nagy örömet okozzon a vendégeinknek, a barátainknak. Málnapálinkához a leginkább ajánlott gyümölcsfajta a Fertődi zamatos és ez is a leggyakoribb málna, amelyből a málnapálinkák készülnek. Úgy fogalmazok, hogy a Fertődi zamatos a klasszikus!

Tudom, hogy az ízléseken nem kell és nem is érdemes vitatkozni, de hadd ajánljam Márton és Lányai gurulós málnapálinkát, mint a személyes málna-kedvencemet az olvasók figyelmébe! A málna pálinkát rendkívüli illatossága miatt gyakran házasítják más gyümölcsök pálinkáival is. Meggy a málnával, Szomolyai cseresznyével, illetve almával. Volt szerencsém egyszer egy 10% málna 90% alma vegyes pálinkát kóstolni, és a málna illata annyira uralkodó, hogy fel sem merült, hogy nem egy málna pálinkát kóstolok.

Kifejezett kedvencem a meggy-málna házasítás, mert a meggy fanyarsága a málna könnyedségével egy igazi szimbiózist alkot a palackban…. És a pohárban… és a garatban is! Kedves olvasó, ha sikerül rálelnie a málnakedvencére és éppen otthon most töltött egy kóstolásnyit a tulipános poharába, szinte érzem is, ahogy az egész nappalit átjárja az a csodálatos málna illat! 

Egészségére váljon! 

 

 

Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Officesport Kft.
  • 1133 Budapest, Pannónia utca 76-80
  • +36304642731
  • info@alkoholnet.hu
  • facebook

  • instagram

Feliratkozás
argep.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
sixpayment
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • AJÁNDÉK ÖTLETEK
  • SALE
  • Exkluzív Italok
  • Whisky
  • Rum
  • Gin
  • Pálinka
  • Tequila
  • Konyak
  • Brandy
  • Pezsgő, Champagne
  • Vodka
  • Bor
  • Likőr
  • Japán italok
  • Ital csomagok
  • Újdonságok
  • Díjnyertes italok
  • Mini válogatások
  • Alkoholmentes Italok
  • Delikát
  • Pohár, kiegészítők
  • Dísztasak
  • Vermut
  • Poharak, Dekanterek
  • Kiegészítők
  • Trezor
  • Összes kategória
  • Poharak
  • Trezor
  • Kiegészítők
  • Szállítás
  • Kapcsolat
  • Mit igyak?
  • Esküvő, Rendezvény
  • Jótékonyság
  • Blog
  • NAGYKER
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.