info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Santo Cuviso Bacanora Blanco Rumaldo Flores Amarillas, master bacanorero keze munkásságágának köszönhető és annyit már előre elárulhatok, hogy lélegzetelállító munkát végzett. A folyamat azzal kezdődik, hogy agavék törzsét földalatti vulkanikus kőzetben, tölgyfa és egy különleges dél-amerikai fa a mesquite felett több napon át tartó pörkölésnek vetik alá. Majd ezt a pörkölt agavét össze őrlik és az ebből kinyert levet pedig kádakban, 6-12 napig kútvízzel hagyják erjedni. Majd a végeredményt kézzel készített réz alamique üstökben kétszeres desztilláláson esik át. Ezen folyamatok eredménye egy összetett és földes és fűszeres ízekkel brillírozó mennyei Bacanora, amelynek minden cseppjében érződik az ital iránti szeretet és hozzáértés. A Santa Cuviso elhivatott és vérprofi a Bacanora elkészítése során. Mexikóban a Bacanora gyártása tilos volt a mexikói Sonorában 77 évig és súlyos büntetéssel sújtották azokat, akik megpróbálkoztak vele mégis. Azonban a család a végsőkig kitartott és amikor 1992-ben feloldották a tilalmat ők minden tudásukat bevetve létrehozták a Santa Cuvisot. Amiért nagyon hálásak lehetünk, hiszen egy prémium minőséget képviselő agavé párlatot dobnak a piacra, amelyben három generációnyi rutin és tudás zártak palackba, a mennyei ízek mellé.