info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Masahiro Distillery sikertörténete 1883-ban kezdődött. Shobun Higa ekkor alapította az ikonikus lepárlót. Shobun apja ízek iránti érdeklődését örökölte, ugyanis atyja az ősi Ryuku Királyság mesterszakácsaként dolgozott. Kapcsolatai és hírneve révén Shozoku Higa megkapta a lepárlói engedélyt az okinawai amamori szesz desztillására, és azóta cége Okinawa egyik legrégibb és egyúttal legnagyobb szeszfőzdéjévé vált. Shozoku nemcsak a whiskykészítésért rajong, hanem apja főzési szenvedélye is fontos szerepet töltött be a szemléletében, ennek nyomán törekszik mindig a legfinomabb aromák előtérbe helyezésére. A Masahiro vállalat egyik legfenségesebb tétele a Masahiro Pure Malt Whisky, amely egy vegytiszta óda a malátawhiskyhez és a hordós érlelés művészetéhez. A sallangmentes párlatot több mint 3 esztendőn át érlelik sherry és tölgyfahordóban, majd alsó hangon legalább fél évet fejlődtek zamatai egy Jack Daniel’s first fill Bourbon barrellben, hogy elnyertje aromáinak végső kiforrottságát. Zamatának végső formájához hozzájárult Okinawa nedves és forró szubtrópusi éghajlata, valamint a Csendes-óceán szellője, amely jelentősen felgyorsította a whisky hordóban történő érlelést. A végeredmény egy kiegyensúlyozott, harmonikus japán íz, amelyben oroszlánrészt vállalnak a trópusi gyümölcsök.