info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Hó, rizs és szaké: ez az a három csoda, amelyre a gyönyörű japán Niigata prefektúra lakói csaknem isteneknek kijáró tisztelettel tekintenek. Az itt működő Shinobu Distillery vezetője, Ken Usami kezdetben kézműves sörrel csillapította a helyiek minőségi italok iránti szomjúságát, majd régi vágyát követve belevágott a whiskykészítésbe. A lelkes Usami a küldetésének tekinti, hogy a Shinobu párlataiban megjelenjenek a klasszikus, egyedi és letisztult japán ízek. Az a célja, hogy különleges élménnyel ajándékozza meg az élet vizének rajongóit, éljenek bárhol a világon. A jó dolgokhoz persze mindig türelem kell, és ez az erény nyilvánul meg a „shinobu” kifejezésben is: a lepárló neve „türelmet” jelent, ami elengedhetetlenül fontos a minőségi japán párlatokhoz. A Mizunara tölgy a világ egyik legritkább, felbecsülhetetlen értékű fája. Gyökerei a japán történelem mélységeibe vezetnek. A második világháború alatt Japán kevés országgal állt kereskedelmi kapcsolatban, és nem importálhattak tölgyfahordókat a szigetországba. A problémát a whiskykészítők egy helyi tölgyfajtával, a Mizuanrával oldották fel. Páratlan egyedisége abban rejlik, hogy a Mizunara matuzsálemi életkort ért el, mire hordót készítenek belőle: általában 200-500 éves korában formálnak belőle hordót, ezért kerül elképesztően magas összegekbe. Ez a tölgyfajta csodás ízeket kölcsönöz a whiskyknek. Komplex ízek kialakítására képes, és varázslatos egyensúlyt teremt a szantálfa, a kókuszdió, a fűszer és a japán tömjén között, bársonyos szájérzettel ejti bűvöletbe a japán italok fanatikusait. A bronz és arany izgalmas átmenetében játszik a Shinobu 10 Years Pure Malt Whisky Mizunara Oak Finish, amelyben egyszerre élvezhetjük a Sherry-, a Bourbon- és a Mizunara hordós aromák isteni összhangját.