info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Togouchi márkanév alatt mindeddig csak honosított blended whiskyk jelentek meg, ez a 2021 őszén piacra dobott verzió az első single malt whiskyjük. A Sakurao lepárlóban készült párlatot 3 évig érlelik ex-bourbonhordókban, majd 43%-os abv-vel palackozzák. Az érlelés meglepő módon egy üzemen kívüli, 361 méter hosszú vasúti alagútban történik az Osorakan hegy belsejében. Itt a klíma ugyanis ideális az érleléshez, hisz a levegő egész évben 14 Celsius-fok körül van, a páratartalom pedig konstans 80%. A whisky maga is arról a városról kapta a nevét, amellett ez, a tárolóháznak használt alagút fekszik. A gyártó, Chugoku Jozo, egyébként 1918 óta készít gyümölcs likőröket, saket, shochut, és az 1990-es években kezdtek bele a whisky importba, érlelésbe és keverésbe.