info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A Chadwick Cabernet Sauvignon 2016 chilei bor illatában nagyon komplex bor tárul elénk, málna, eper, piroscseresznye enyhe erdei animalitással.
A 2016-os évjárat enyhén hűvös, csapadékos téllel indult (2%-kal hidegebb az történelmi átlagnál). A tavasz vége már szépen hozta a fokozatos felmelegedést így a zsendülés már szépen, a tervezett időben tudott megtörténni. (január harmadik hete). Az érési időszak tökéletes hőmérsékletet biztosított, a kiváló gyümölcs éréshez. Nyár végére a tökéletes érés is majdnem megvolt. 16 nappal később volt a szüret, mint a 2015-ös évben, most április 5. és 13. között. Április utolsó két hetében (mikor már a pincében voltak a fürtök) hihetetlen 123 mm eső esett le.
Az érési időpont megválasztásában drónos légifelvételeket is igénybe vettek, így tudták beazonosítani az azonos érettségi szinten lévő részeket. A szüret kézzel a hajnali órákban történt, így őrizhető meg a tökéletes sav-cukor arány. 15 kg-os puttonyba szedték, amely nem engedi, hogy bármilyen nyomás érje a szőlőket és így aroma veszteség nélkül lehet a pincészetbe juttatni. Az erjesztés előtt így is kétszer válogatják át, hogy a nem kívánatos növényi részeket és a nem tökéletes bogyókat eltávolítsák.
Az erjedés 26-28 °C között zajlott, kis térfogatú acéltartályban, ezzel elősegítve a héjon áztatás hatékonyságának növelését. Macerálási idő 18-30 nap volt, napi háromszor történő átpumpálással. A bor francia tölgyfahordóban (80% új, 20% másodtöltésű) pihent 22 hónapig.