Alkoholnet.hu
Categories
Alkoholnet.hu

info@alkoholnet.hu

+36304642731

  • Categories
    • Gift ideas
    • ON SALE
    • Exclusive Drinks
    • Whisky
    • Rum
    • Gin
    • Pálinka
    • Tequila
    • Cognac
    • Brandy
    • Champagne
    • Vodka
    • Wine
    • Liqueur
    • Japanese Specialities
    • Drink Packs
    • NEW ITEMS
    • Award Winner Drinks
    • Mini Packs
    • Alcohol Free
    • Delicates
    • Glass, accessories
    • Gift Bags
    • Vermut
    • Poharak, Dekanterek
    • Kiegészítők
    • Trezor
  1. Wine
  1. Wine

Chadwick 2016 (0,75L 13%)

Chadwick 2016 (0,75L 13%)
In stock
194 890 Ft
Gyártó:
Chadwick Vinedo

Személyes átvétel | 1133 Budapest Pannónia utca 76-80. | 1-3 munkanap

Személyes átvétel | 1037 Budapest Testvérhegyi lejtő 5. | 1-3 munkanap

Kiszállítás:  1-4 munkanap | GLS | MPL

Törésbiztosítás 

Bonus point : 1 949 Ft

A Chadwick Cabernet Sauvignon 2016 chilei bor illatában nagyon komplex bor tárul elénk, málna, eper, piroscseresznye enyhe erdei animalitással.

A 2016-os évjárat enyhén hűvös, csapadékos téllel indult (2%-kal hidegebb az történelmi átlagnál). A tavasz vége már szépen hozta a fokozatos felmelegedést így a zsendülés már szépen, a tervezett időben tudott megtörténni. (január harmadik hete). Az érési időszak tökéletes hőmérsékletet biztosított, a kiváló gyümölcs éréshez. Nyár végére a tökéletes érés is majdnem megvolt. 16 nappal később volt a szüret, mint a 2015-ös évben, most április 5. és 13. között. Április utolsó két hetében (mikor már a pincében voltak a fürtök) hihetetlen 123 mm eső esett le.

Az érési időpont megválasztásában drónos légifelvételeket is igénybe vettek, így tudták beazonosítani az azonos érettségi szinten lévő részeket. A szüret kézzel a hajnali órákban történt, így őrizhető meg a tökéletes sav-cukor arány. 15 kg-os puttonyba szedték, amely nem engedi, hogy bármilyen nyomás érje a szőlőket és így aroma veszteség nélkül lehet a pincészetbe juttatni. Az erjesztés előtt így is kétszer válogatják át, hogy a nem kívánatos növényi részeket és a nem tökéletes bogyókat eltávolítsák.

Az erjedés 26-28 °C között zajlott, kis térfogatú acéltartályban, ezzel elősegítve a héjon áztatás hatékonyságának növelését. Macerálási idő 18-30 nap volt, napi háromszor történő átpumpálással. A bor francia tölgyfahordóban (80% új, 20% másodtöltésű) pihent 22 hónapig.

Similar products
Customer account
  • Login
  • Registration
  • Profile
  • Basket
  • Favorites
Information
  • General terms and conditions
  • Privacy Policy
  • Payment
  • Shipping
  • Contact Us
Officesport Kft.
  • Pannónia utca 76-80, Budapest, 1133
  • +36304642731
  • info@alkoholnet.hu
  • facebook

  • instagram

Sign up
sixpayment
  • Gift ideas
  • ON SALE
  • Exclusive Drinks
  • Whisky
  • Rum
  • Gin
  • Pálinka
  • Tequila
  • Cognac
  • Brandy
  • Champagne
  • Vodka
  • Wine
  • Liqueur
  • Japanese Specialities
  • Drink Packs
  • NEW ITEMS
  • Award Winner Drinks
  • Mini Packs
  • Alcohol Free
  • Delicates
  • Glass, accessories
  • Gift Bags
  • Vermut
  • Poharak, Dekanterek
  • Kiegészítők
  • Trezor
  • Összes kategória
Change language
  • hu
  • en
Login
Register
Cookie settings
Our website uses cookies that are essential for basic operation. You can enable marketing related cookies for broader functionality. In this case you also accept the privacy policy