info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
A 2021-es Mar de Frades Albarino a világ egyik legkönnyebben felismerhető spanyol fehérbora, fénylően élénk citromszínnel. Az illat élénk és intenzív, a borban lédús gyümölcsökkel (körte és sárgabarack), fehér virágokkal. (gardénia) és trópusi gyümölcsökkel (licsi, ananász). A szájban frissítő, ugyanakkor ízletes, energikus. Tökéletesen kirajzolódó savassága a galíciai tájat idézi, a sós és vibráló érzést következetesen, hosszan tartó lecsengéssel biztosítja.
Tiszta atlanti karakterű bor Rías Baixas régióban 60 ha-on termett csodálatos Albarino szőlőből. Igazi innovációval a Ganimede eljárással készült, ami segít a lehető legjobban megőrizni a kirobbanó gyümölcsös frisseséget a borban. Aromás gazdagsága okán ideálisan párosítható nyers tenger gyümölcsivel osztrigával, kagylóval és nyers halas (makréla, sashimi) ételekkel, de az olyen főtt halételekkel is kiválóan mint a halpörkölt garnélarákkal vagy szürke a tőkehalpörkölt.
A 2021-es év a zabolátlan atlanti éghajlat visszatérését jelentette. A tél kissé hidegebb volt, mint a többi, 76%-kal az átlagos csapadékmennyiség fölött A kissé melegebb, szárazabb tavasz március első hetében már az első rügyek kihajtását eredményezte. Az ültetvények áprilisban kiegyenlítődtek, és május közepén értek el teljes virágzást, ami a kedvező időjárás mellett az alacsony csapadékmennyiség és az enyhe hőmérséklet, jól fejlett fürtöket eredményezett. A nyári hónapokban a mérsékelt hőmérséklet és rendkívül bőséges csapadék lelassította az érési folyamatot. A szeptemberi intenzív esőzések miatt a szüret szakaszosan és lassan zajlott le, ami lehetővé tette, hogy a szőlők a kiváló aromáját alacsonyabb alkoholtartalom mellett is megtartsák.
A kézzel szedett Albariño fürtöket a Meisben található pincészetbe szállították, ahol a válogatott, s legfrissebb szőlőszemeket közvetlenül préselték. Ezt követően a Ganímedes macerátorokban kén felhasználása nélkül 32 órán át macerálták. Miután a tiszta és aromás mustot kinyerték, a cukrot alkohollá alakító őshonos élesztőgombák segítségével seprőn erjesztették, ami erőteljes, vibráló és élénk bort eredményezett.