info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Nagyon kevesen tudják, hogy Sancerre vidékén 700 évig, egészen a filoxéra megjelenéséig, a vörösbortermelés dominált. Napjainkban a szőlőtermő területek mindössze 10%-át teszik ki Pinot Noir ültetvények, ám a legtöbb termelő kizárólag a Sauvignon Blanc-ban látja a vidék jövőjét, így a vörösbor készítésre nem fordítanak nagy figyelemet. A Domaine Vacheron tulajdonosai, Jean-Laurent and Jean-Dominique azonban komoly potenciált lát benne, ezt bizonyítja 11 hektárnyi Pinot Noir ültetvényük is. A vidékre jellemző kovás-mészköves termőtalaj 30-50 éves szőlőtőkék otthona, melyeket organikus és biodinamikus módszerekkel művelnek. Kizárólag kézi szüretelést alkalmaznak, a szőlőt rövid maceráció után fakádakban és rozsdamentes acéltartályokban erjesztik, természetes élesztők segítségével. Az érlelés 12 hónapját foudre és barrique hordókban tölti, mielőtt szűretlenül palackozzák. A bor dekantálás után mutatja meg igazi arcát. Orrban piros bogyós gyümölcsök aromája keveredik egy csippetnyi fekete tea és narancshéjjal, míg a kortyban gránátalmával, érett szilvával és szederrel találkozunk, amit a bors diszkrét jelenléte tesz pikánssá.