info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
2004-ben Pepe Raventos, a Raventos i Blanc család sarja Didier Daguenaunak dolgozott, és felébredt benne a vágy, hogy olyan biodinamikus bort állítson elő, amely szállítja és tükrözi a terroirt és a talajt. Az USA-ból hazatérve néhány évet családjával New Yorkban töltött, személyes projektjét otthona garázsában kezdte. Létrejött néhány biodinamikusan és kénmentesen előállított bor és egy pezsgő. A Cava vagy pezsgő szőlő a Mas del Serral nevű parcelláról származik - innen ered a pezsgő neve is - régi Xarel.lo szőlővel és néhány Bastardo Negro-val - Graciano szinonimája -, melynek talaja nagyon gazdag tengeri kövületekben. Az így kapott bor nagyon ásványos, kiváló savval. A szőlőt kézzel szüreteljük és szőlőnként szelektáljuk. A Pepe Raventos csak a legjobb szőlőt használja boraihoz A Mas del Serral 2009 Magnum egy biodinamikus spanyol cava a Pepe Raventostól. A bor finomseprőn 17 hónapig, majd 100 hónapig palackban érlelődik, amit palackos erjesztésnek neveznek. A habzó egy Brut Nature, és kézzel eltávolítják. A szőlő egyetlen szőlőültetvényről származik, régi Xarel.lo és Bastard Negre szőlővel. A bor nagyon korlátozott. Csak 849 Magnumot töltöttek meg. A pezsgő 99 pontot kapott a Decanter Magazintól, ezzel az egyik legjobb pezsgő. Pedro Ballesteros MW így ír a Mas del Serralról: "A legkifinomultabb spanyol pezsgő, amit valaha kóstoltam. Annak ellenére, hogy 17 hónapig kádban és 100 hónapig palackban érlelik, érintetlen gyümölcsöket, lenyűgöző kőaromákat, üde frissességet mutat. Finom textúra; réteges ízek maradnak meg a szájban egy régi szőlőültetvényről, Xarel·lo-val és Bastard Negre-vel (a Graciano egyik legjobb biodinamikus bora és mesterműve). Luis Gutierrez 95 Parker-ponttal értékeli a spanyol pezsgőt. és ezt írja a Wine Advocate-ben: "Ennek a csillogó fehérnek nincs 2008-as évjárata, ezért megkóstoltuk a 2009-es Mas del Serral-t, a valaha gyártott második évjáratot. Ez egy nagyon alacsony hozamú évből származik, amely csak 1800 kiló szőlőt termelt 1,9-ből hektár nagyon régi szőlő, amely nem kevesebb, mint 100 hónapig érlelődött a seprővel, a tengeri talaj, ahol a szőlőt ültetik, és nagyon ízletes, sós, ásványos és tengeri jellegű borokat adnak. A bor egy extrém évből származik, mégis meg tudja tartani a kiegyensúlyozottságát, friss, kiegyensúlyozott és hosszantartó lecsengésű. Ennek a harmónia és a finomság különleges érzése van, de van benne erő és belső erő is. Ez az egyik legnagyobb Spanyolországban gyártott pezsgő, és egy kiváló terroirról származik, amely nagyon lassan érlelődik, mivel frissebb és fiatalabb, mint sok három-négy évvel idősebb bor. Mivel olyan kevés volt a bor, úgy döntöttek, hogy az egészet magnumokban palackozzák, és csak 849 magnum van. A megadott ár egy magnumra vonatkozik."