info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Illat: szárított rózsa, akácia és nagyon kevés tejkaramella is érezhető. Igen intenzív, erőteljes.
Íz: Gazdagabb, mint ahogy azt az illat sugallja, fűszeres és illatos fás jegyekkel.
Lecsengés: Száraz.
A festői Martinique szigetén gyártják a Clément nagy hagyományokkal rendelkező italát, amely a rumok között igazi prémium kategóriának számít. Homére Clément a 19. század vége felé kezdett bele a saját rum gyártásába. Hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornád utánpótlást felvásárolta a híres Domaine de l'Acajou ültetvényét. Kísérletezgetései során fejlesztette ki azt az eljárást (rhum agricole), amelynek lényege, hogy nem a mindenhol elterjedt melaszból, hanem a frissen préselt cukornád léből készül a rum. Ez a rumfajta utóbb az egész Francia Karib térségben elterjedt és általában kis, családi gazdaságokban folyik a termelése A Clément termékei maximális minőségének biztosítása érdekében, azok gyártását szigorúan ellenőrizik (Appellation dOrigine Controleé) a cukornád szüretelésétől kezdve egészen a palackozásig. Ezt az italt a lepárlás után 10 évig érlelték tölgyfahordóban, amely egy rum esetében már igen komoly kor, ugyanis a trópusi klíma hatására a rumok érési folyamata jóval intenzívebb, mint más hűvösebb éghajlaton. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera rendszernél szokás.