info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1133 Budapest Pannónia utca 76-80. | 1-3 munkanap
Személyes átvétel | 1037 Budapest Testvérhegyi lejtő 5. | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | MPL
Törésbiztosítás
A Sakari egy japán gin, a szaké szellemiségével! A prémium gin a szaké földjéről származik. A lepárlónak több mint 130 éves tapasztalata van, és nagy lelkesedéssel ötvözi a szakés ízek színes palettáját válogatott japán botanikai összetevőkkel, a Felkelő Nap sokszínű karakterisztikájával. A Sakari Gin minden ízében Japán, eszményi bevezetőt jelent a Felkelő Nap aromabirodalmába. A Sakari Gin logója öt pohárral utal a legendás sakura virág szimbólumára, és a brand 5 alapítójára. Ez egy tökéletesen tiszta gin, a címke pedig meglepetést rejt magában: megnyilvánul a japán természet képe, amelyben tökéletes harmónia honol, akárcsak a Sakari Gin aromakarakterében. A főszerepben a sake kasu, a szaké rizs tisztítása után megmaradó „sake cake”, illetve a sugi, a japán cédrus. Utóbbi Japán nemzeti fáj, gyakran ültetik templomok és szentélyek köré. A tényleges szakéhordók gyártása során a japánok előszeretettel használnak sugi cédrust, hogy még komplexebbé tegyék az aromakaraktert. Van benne yuzu, vagyis japán citrus, amit főzéshez és italkészítéshez egyaránt használnak. Felbukkan a zamatban a hinoki, a japán citrus, aminek citrom illata van, fűszeres jegyzetekkel tarkítva. Másrészt ott rejlik az aromák között a shiso, a mentafélék családjába tartozó japán perilla, egy gyógynövény, amely fűszerként és tésztaköretként is közkedvelt a szamurájok földjén (japán bazsalikomként is emlegetik). A gin pikánsabb oldalát képviseli a sansho, a japán paprika: egyszerre fűszeres és citromos, a japán konyha egyik alappillére (főként sült angolna fűszerezésére vagy a sichimi togarashi fűszerkeverék részeként használják). Ezek a növények kifejezik a Sakari alkotóinak kötődését a természethez, és felejthetetlenné teszik a japán párlat kortyolgatásának pillanatait. Egyetlen „nem japán” alkotóelemük a boróka, ami nélkül nem lehet ütős gint készíteni.