info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Az almafa a rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó nemzetség. Gyümölcsét akár nyersen, vagy a konyhában feldolgozva is fogyaszthatjuk. A legkitűnőbb felhasználása azonban a Calvados. A calvadost speciális desztillálással válogatott almából készítik. A nemes italt akár 100 egyedi almafajtából párolják, természetesen fanyar fajtákat is használnak a megfelelő íz eléréséhez, jellemzően háromnegyedük keserű, vagy fanyar. A leszedett gyümölcsöt préselik, a folyadékhoz élesztőgombát adnak, ezt követően párolják. Legalább 5 évig tölgyfahordóban érlelik, így az ital simább lesz. Az első ismert lepárlás a középkorban, Franciaországban történt. Az elnevezés 1942-től törvénnyel eredetvédett, az almából készült ital csak akkor Calvados, ha Calvados (Normandia) vidékén készült.