Szilva pálinka
Szilva pálinka.
A magyar szilva hasonlóan büszke a belőle készült pálinkájára, mint a magyar barack, hiszen két eredetvédett szilvapálinka is készíthető belőle. Az egyik a Szatmári szilvapálinka, a másik pedig a Békési szilvapálinka. A szilva pálinka méltán sokak kedvence, különleges aromája miatt. Ráadásul előnyös tulajdonsága, hogy gyümölcstömegre viszonyítva belőle készíthető a legtöbb pálinka. A lágy aszalt szilvás zamatú besztercei szilvapálinka egy hagyományos ízvilágú ital, melyet a modern technológia tett elegánsan gyümölcsössé. A magyar gasztronómia egyik legismertebb és legkedveltebb gyümölcspálinkája. Besztercei szilvából készült elegáns „igazi” szilvapálinka. Lágy, üde virágos jegyekkel, marcipános-gyümölcsös illattal. A jó szilva pálinka a hagyományok tisztelete mellett a legmodernebb technológia hordozta előnyök hatására erőteljes illat és íz világgal mégis lágy nedűként kényezteti ízlelőbimbóinkat. A szilvapálinkában három hazai szilva fajta cuvéje alkotta egység hordozta illat és íz világ kényezteti a hagyományos ízeket és a modern lágy pálinka kedvelőit.