40.000 FT FELETTI ÉRTÉKŰ RENDELÉS ESETÉN A GLS CSOMAGKÜLDÉS INGYENES!
Alkoholnet.hu
Kategóriák
Alkoholnet.hu

info@alkoholnet.hu

+36304642731

  • Kategóriák
    • AJÁNDÉK ÖTLETEK
    • SALE
    • Exkluzív Italok
    • Whisky
    • Rum
    • Gin
    • Pálinka
    • Tequila
    • Konyak
    • Brandy
    • Pezsgő, Champagne
    • Vodka
    • Bor
    • Likőr
    • Japán italok
    • Ital csomagok
    • Újdonságok
    • Díjnyertes italok
    • Mini válogatások
    • Alkoholmentes Italok
    • Delikát
    • Pohár, kiegészítők
    • Dísztasak
    • Vermut
    • Poharak, Dekanterek
    • Kiegészítők
    • Trezor
  • Poharak
  • Trezor
  • Kiegészítők
  • Szállítás
  • Kapcsolat
  • Mit igyak?
  • Esküvő, Rendezvény
  • Jótékonyság
  • Blog
  • NAGYKER
  1. Blog
  1. Blog
Vissza

Diópálinka - Zöld diólikőr készítése

Diópálinka készítése (Zöld dió pálinka)

Hozzávalók:

  • 30 db zöld dió negyedelt darabokra összevágva
  • 2 db egész fahéj
  • 30 db szegfűszeg
  • 35 dkg cukor (+ 5 dkg, esetleges utóízesítésre)
  • 50 dkg narancs hámozott héja apróra összevágva (a fehér részt gondosan vágjuk le!)
  • 4 liter jó minőségű pálinka (olyan pálinka amelyeknek nincs túl erős, jellegzetes íze, illata)
  • 2 db 5 literes befőttes üveg (csavaros tetejű)
  • értelemszerűen ha csak 2 liter pálinkát szeretnék akkor mindenből a fele mennyiség.

Diópálinka vásárlás:
https://www.alkoholnet.hu/magna-diopalinka-05

Elkészítése:

A diót június eleje, közepe táján (június 24 előtt, Szent Iván napig,) ajánlatos szedni, amikor még nem csontosodott a héja. A zöld dió akkor jó, ha még simán átszúrható rajta 1 kötőtű. Szép, egészséges szemeket válasszunk, alaposan mossuk meg, 1 órára áztassuk forró vízbe, majd az idő elteltével cseréljük le a meleg vizet hidegre és áztassuk tovább még legalább 1-2 napot a diókat. A vizet gyakran cserélgessük közben (naponta legalább 5 x).  Erre azért van szükség, hogy a keserűségéből veszítsen. Az áztatási idő elteltével tegyük a napra a diókat, hogy száradjanak kicsit, majd daraboljuk fel negyedelve. Ezt a műveletet ha lehet, gumikesztyűben végezzük, mert nagyon fog a zöld dió!!

A felaprított diót és az alapanyagokat (fahéj, szegfűszeg, cukor, narancs héja, pálinka) elfelezzük, az üvegekbe töltjük, és jól elkeverjük. A pálinka megbízható helyről származzon, jó minőségű legyen, kb. 50°-os! Az üvegek kb. félig lesznek tele. Mivel naponta fel kell rázni őket, ahhoz kell a hely.

A lezárt üvegeket 40 napig kitesszük a napra (úgy, mint amikor kovászolt uborkát készítünk), olyan helyre, ahol szinte folyamatosan éri a napfény. Naponta többször fel kell rázni az üvegek tartalmát. Rövid időn belül a színe teljesen besötétedik. Néhány nap múlva megkóstoljuk, és ízlés szerint még adhatunk hozzá 5 dkg cukrot. Az édesítéssel ne essünk túlzásba, az íze alapvetően enyhén kesernyés, nem az a cél, hogy ezt az ízt elnyomjuk!

40 nap elteltével szűrjük át.  Az sem baj ha azonnal elfogyasztjuk de ha kibírjuk akkor pihentessük még 1-2 hónapot.  Lényege, hogy minél tovább érik, annál finomabb lesz a diópálinka.  (dió nélkül érleljük tovább, a fűszerek maradhatnak). A leszűrt dió pálinka sötétbarna színű, kellemes dió illatú, finom aromájú. Vigyázat! Nagyon itatja magát, az édeskés íze ne tévesszen meg senkit sem, az alkoholtartalma és ereje a hozzáadott pálinkával azonos!

 

Diópálinka vásárlás

>> https://alkoholnet.hu/gyumolcsok/dio-palinka/

További Dió likőr cikkek 

>> https://alkoholnet.hu/zold-dio-likor-keszitese

>> https://alkoholnet.hu/diopalinka-es-makpalinka

Vissza
Vásárlói fiók
  • Belépés
  • Regisztráció
  • Profilom
  • Kosár
  • Kedvenceim
Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Officesport Kft.
  • 1133 Budapest, Pannónia utca 76-80
  • +36304642731
  • info@alkoholnet.hu
  • facebook

  • instagram

Feliratkozás
argep.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu
sixpayment
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
  • AJÁNDÉK ÖTLETEK
  • SALE
  • Exkluzív Italok
  • Whisky
  • Rum
  • Gin
  • Pálinka
  • Tequila
  • Konyak
  • Brandy
  • Pezsgő, Champagne
  • Vodka
  • Bor
  • Likőr
  • Japán italok
  • Ital csomagok
  • Újdonságok
  • Díjnyertes italok
  • Mini válogatások
  • Alkoholmentes Italok
  • Delikát
  • Pohár, kiegészítők
  • Dísztasak
  • Vermut
  • Poharak, Dekanterek
  • Kiegészítők
  • Trezor
  • Összes kategória
  • Poharak
  • Trezor
  • Kiegészítők
  • Szállítás
  • Kapcsolat
  • Mit igyak?
  • Esküvő, Rendezvény
  • Jótékonyság
  • Blog
  • NAGYKER
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.