info@alkoholnet.hu+36304642731
Személyes átvétel | 1064 Budapest, Izabella utca 81 | 1-3 munkanap
Kiszállítás: 1-4 munkanap | GLS | FOXPOST
Törésbiztosítás
Lu Rappaio, azaz a fürt pugliai dialektusban. Ebben a borban elénk tárul, mit is tud egy fürt. Mély rubinvörös szín jellemzi, illatában feketeribizli, eperdzsem köszön reánk, mellette rozmaring, ibolya és egyfajta földes jegyek játszanak. Lágy, bársonyos, egész szánkat betöltő maradandó élmény.
A Masca del Tacco Lu Rappaio Primitivo DOC 2020 pugliai olasz bor primitivo szőlőből készül, ami a vezető szőlőfajta a vidéken, már augusztusban beérik, sokáig lehet tőkén hagyni, így koncentráltabb bort ad. Nagy test, magas alkohol, sok gyümölcs, rengeteg fűszer jellemzi borát. Ideális ételpárosítása a lágy, érett kéksajt, a vörösboros őzgerinc, a rozmaringos báránysült vagy a kacsamelles meggyragu, fogyasztási hőmérséklet pedig 16-18°C.
A szőlő Manduriából származik, a Primitivo leghíresebb eredetvédett területéről, egyedi gazdag vörös talaj jellemzi, mely vas-oxidban és szervesanyag tartalomban kiemelkedő. Hagyományos, pugliai stílusban, albarello, azaz bokorszerűen művelt szőlőtőkéről kézzel szüretelve. Augusztusban kézi szürettel gyűjtik be, ezután jön acéltartályban a héjon áztatás és erjesztés, emellett a bor másik részét - hűen a hagyományos vörösborkészítési eljáráshoz - különböző fából készült hordókban áztatták héjon és érlelték.